Fay Claassen brengt met nieuwe single ode aan haar vader met alzheimer

Samen met het Residentie Orkest brengt de zangeres een Nederlandstalig nummer uit over haar vader die al tien jaar alzheimer heeft.

Fay Claassen heeft al lang bewezen over een gouden keel te beschikken, maar met haar nieuwe single – uitgebracht in samenwerking met het Residentie Orkest – overtreft de zangeres zichzelf. Het Nederlandstalige nummer Schilderij van de Liefde is een ode aan haar vader die nu ruim tien jaar alzheimer heeft.

Eerbetoon aan vader

De mens achter de ziekte van alzheimer blijven zien, dat is voor Fay ontzettend belangrijk. Haar vader Ger van der Geer, een Nijmeegse kunstenaar, heeft al ruim tien jaar dementie en sinds 2019 woont hij in een tehuis. Met haar nummer Schilderij van de Liefde brengt de zangeres een eerbetoon aan haar vader, met wie ze intuïtief contact maakt via muziek en kunst en door samen te wandelen. Ze kijkt niet naar het verleden, maar probeert met haar vader te genieten van het hier en nu.

Schilderij van de Liefde schreef de zangeres samen met pianist Karel Boehlee en wordt in samenwerking met Stichting Alzheimer Nederland gekoppeld aan Wereld Alzheimer dag, die op 21 september valt.

Samenwerking

Met haar band was Fay aan het begin van dit jaar al te gast bij het Residentie Orkest voor een live-opname. In de serie ‘Symphonic Junction’ bracht zij toen haar eigen composities ten gehore met het orkest. En dat was een succes! Na deze live-opname ontstond de samenwerking met Alzheimer Nederland om een prachtig nummer uit te brengen rond Wereld Alzheimer dag.

De opbrengst van Schilderij van de Liefde gaat naar Alzheimer Nederland. 

Beeld: Stef Nagel 

 

Laatste nieuws