Hoe weet je of je lokken een bond-building haarproduct nodig hebben?

Lees ook

Tegenwoordig duizelt het je van de haarproducten. Allemaal beloven ze het beste voor te hebben met je lokken. Het is dan moeilijk kiezen. Neem nu eens een bond-building haarproduct. Hoe weet je dat jouw haar hier baat bij heeft?

Wat is een bond-building haarproduct?

Als je je haar regelmatig verft en op zoek ging naar producten die je haar dan gezond kunnen houden, heb je vast weleens van Olaplex gehoord. Met name Olaplex Nr. 3 wordt veel geprezen, een haar bondingproduct. Als je je haar verft, kunnen bindingen in je haar breken. Bond-building producten zoals Olaplex kunnen die gaten opvullen en zo je haar weer sterker maken.

Olaplex Nr 3. wordt vaak in een adem genoemd met bond-building producten. Het zou een beetje de Rolls-Royce onder de haarverzorgingsproducten zijn. Het hoofdingrediënt, bis-aminopropyldiglycoldimaleaat (gepatenteerd door Olaplex), werkt door beschadigde bindingen in het haar te vinden en te vullen, om zo weer een gezonde binding te vormen.

“Een bondingproduct is een must voor degenen die hun haar regelmatig chemisch behandelen en hete stylingtools gebruiken”, aldus haarstylist Robert Kirby tegenover Stylist. “Door de beschadigde bindingen in het haar opnieuw op te bouwen, kunnen de haarschachten vocht vasthouden en problemen zoals kleurvervaging voorkomen. Als het haar eenmaal gezond is, zit de elasticiteit van het haar beter en behoudt het haar zijn vorm.”

Wanneer is het nodig?

Als je je haar net hebt geverfd, kan Olaplex of een andere bond-builder je haar enorm voeden. Maar aan zo’n product hangt ook een prijskaartje. Dus heb je het eigenlijk altijd nodig?

Om er zeker van te zijn of je haar het nodig heeft, kun je een textuurtest doen. Neem hiervoor een haar tussen je wijsvinger en duim. Laat de haar daarna door je wijsvinger en duim van het puntje tot de top glijden. Doe dit een paar keer voor verschillende haren. “Als je haar zijdezacht en glad voelt, is het een teken dat je haar in goede staat is, omdat je haarschubben platliggen”, legt haarstylist Afrodito Koutsouki uit. Ook is het volgens haar een goed teken als je haar elastisch is. “Als je veerkrachtig haar hebt, dat goed in model blijft, is dat een teken dat je haar een grote elasticiteit heeft.” Voldoet je haar hier niet aan? Dan kan je haar er baat bij hebben als je het behandelt met een haar bondingproduct.

Een andere manier om te testen of je haar gezond genoeg is, is door het simpelweg te borstelen. “Ook dit kan je vertellen hoe goed of slecht het met je haar gaat”, stelt Koutsouki. “Als je tijdens het borstelen opmerkt dat er kleine stukjes haar afbreken en in de wasbak vallen, dan kamp je met haarbreuk en zou het kunnen profiteren van een bond-builder.”

Bron: Stylist | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook