Toffe nieuwe camerafuncties op de iPhone 14 Pro

Je hebt team android en je hebt team apple. Behoor jij tot het laatste front? Dan ben je net als wij vast ook nieuwsgierig naar de nieuwe iPhone 14 modellen. Goed nieuws: ze zijn inmiddels onthuld. Een goed moment dus om te kijken naar wat de nieuwe toestellen voor ons in petto hebben!

Hoofdcamera met 48 megapixel

Tot nu toe was een hoofdcamera van 12 megapixel de standaard. Maar bij de Apple iPhone 14 Pro zien we een hoofdcamera met maar liefst 48 megapixel. Hierdoor kan je verder inzoomen zonder dat het beeld wazig wordt en je foto’s op groter formaat afdrukken zonder in te leveren op scherpte. Ook kan de camera bij weinig licht of in het donker objecten beter onderscheiden, zodat je heldere foto’s en video’s maakt. Je kan ook speciale effecten aan je foto’s toevoegen, waardoor ze er nog vetter uitzien!

Drie soorten lenzen

De Pro-modellen hebben drie soorten lenzen, een groothoek, een ultragroothoek en een telelens. Met de groothoeklens zoom je ver uit en maak je scherpe foto’s van extreem dichtbij. Fotografeer je graag grote en weidse landschappen? Dan komt de ultragroothoeklens goed van pas.

Met de telelens kun je tot 3 keer inzoomen. Hierdoor haal je objecten die ver weg zijn dichtbij en krijg je ze scherp op de foto, zonder dat de kwaliteit minder wordt en je pixels gaat zien. De lens heeft ook beeldstabilisatie, zodat je foto niet wazig wordt als je het toestel per ongeluk beweegt.

LIDAR-scanner voor foto’s bij weinig licht

Wil je gave foto’s maken bij weinig licht of in het donker, bijvoorbeeld van een verlichte stad of tijdens een zonsopkomst- of ondergang? Dan komt de handige LIDAR-scanner van de Pro toestellen goed van pas. Deze sensor bepaalt de afstand tussen jou en het object dat je wilt fotograferen, zodat je het met meer detail vastlegt. Doordat de scanner ook in het donker werkt, komen de ontelbare stadslichten of een sterrenhemel mooi in beeld.

Scherpe foto’s en video’s dankzij kunstmatige intelligentie

De iPhone 14 Pro en Pro Max zijn voorzien van de nieuwste en sterkste chip die Apple te bieden heeft: de A16 Bionic chip. Hij werkt supersnel en goed met de camera’s van de toestellen. De chips ‘zien’ namelijk wat voor soort beelden je wilt maken en passen hier razendsnel de instellingen op aan.

Fotografeer je bijvoorbeeld snel bewegend beeld? Dan verlaagt de chip automatisch de sluitertijd zodat de beelden scherp blijven. En wil je een spannende scène filmen in het donker? Dan gaat de sluitertijd juist omhoog, zodat de camera meer licht opvangt en je beelden er scherp en helder uitzien. Je maakt dus moeiteloos insta-waardige foto’s en video’s!

Beeld: cottonbro 

Laatste nieuws