Reach for the bleach: 8 celebs die besloten hun wenkbrauwen te bleken

Yay or nay?

2022 MET Gala - In America An Anthology Of Fashion

Naast de veelbesproken jurken waarin Blake Lively en Kim Kardashian verschenen, waren de gebleekte wenkbrauwen van Kendall Jenner the talk of the town tijdens het Met Gala van afgelopen mei. Hoewel we dachten dat het een eendagsvlieg was, lijken steeds meer A-listers wel wat te voelen voor de bleached brow look.

In de bleek

Oké, oké, Kendall Jenners wenkbrauwen werden uitvoerig besproken toen ze op de rode loper voor het Met verscheen met bijna witte wenkbrauwen, maar het model is – in tegenstelling tot wat je misschien denkt – niet de eerste die zichzelf de look aanmat. Onder anderen zus Kim Kardashian, zangeres Lizzo en actrice Maisie Williams werden al eerder met een gebleekte wenkbrauw gespot. Fascinerend genoeg verscheen ook laatstgenoemde met gebleekte wenkbrauwen op het Met Ball, maar over haar look werd toen weinig gerept.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Kendall (@kendalljenner)

De gebleekte wenkbrauw lijkt momenteel met name een accessoire, een look die je maar een keer draagt. Naast Maisie Williams zien we namelijk niet veel sterren die de look meerdere keren rocken. Wel zijn er genoeg celebrities die het een keertje wilden proberen. Naast Maisie, Kendall, Kim en Lizzo, spotten we namelijk ook Halsey, Katy Perry, Lady Gaga en Bella Hadid met wenkbrauwen die overduidelijk een tintje of twee (of tien) lichter zijn dan hun eigen wenkbrauwen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ALEXX MAYO (@iwantalexx)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bella 🦋 (@bellahadid)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door halsey (@iamhalsey)

Do it yourself

Het is op zich geen hogere wiskunde om je wenkbrauwen te bleken. Je kunt thuis te werk gaan met een veilige bleek en een wattenstaafje, maar haarstylist Rosie Sumstad raadt je aan om het toch in een schoonheidssalon te doen.

"Ik zou niet aanraden om het thuis te doen, want het resultaat verschilt per persoon", vertelt ze aan Byrdie. Zo zijn timing, het type bleek, je haartextuur en de kleur allemaal van invloed op het resultaat. "Het lijkt misschien alsof je alleen bleekmiddel op je wenkbrauwen aanbrengt, maar als het gaat om het gebruik van bleek, raad ik altijd aan om dat bij een professional te laten doen."

Bron: L'officiel USA, Byrdie | Beeld: BrunoPress, Instagram 

Beauty
  • Kendall Jenner attends The Costume Institute Benefit celebrating the opening of In America: An Anthology of Fashion at The Metropolitan Museum of Art in New York, NY on May 2, 2022. Photo by Charles Guerin/ABACAPRESS.COM