Hebben: de nieuwe collectie Alzheimer Socks

Toepasselijk: op Wereld Alzheimer Dag wordt de nieuwe editie van Alzheimer Socks gelanceerd.

De tijd waarin een sok enkel diende om je voeten warm te houden en om blaren te voorkomen, ligt ver achter ons. Sokken mogen gezien worden. Ben je nog op zoek naar een leuk paar om onder je jeans te dragen? Sla dan twee vliegen in één klap door de nieuwe editie Alzheimer Socks te scoren. Jij mooie sokken, het Alzheimercentrum in Amsterdam een bijdrage voor onderzoek.

De sokken

Vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, wordt de nieuwe editie Alzheimer Socks uitgebracht. Zoals je gewend bent van eerdere collecties, gaat het om een paar van twee verschillende sokken. Dit staat symbool voor de verwarring waarmee mensen met dementie leven, maar ook voor de chaos waarmee hun geliefden moeten leven.

Het design van de sokken omvat dit jaar een kompas aan de ene kant, en een uit elkaar gevallen kompas aan de andere kant. Ook dit symboliseert de ziekte. Het innerlijke kompas waar mensen met dementie voorheen op konden vertrouwen, valt langzaam uit elkaar.

Onderzoek naar alzheimer

Met de sokken wordt aandacht gevraagd voor alzheimer en men hoopt de ziekte bespreekbaarder te maken. De dragers van de sokken laten dan ook zien dat ze de strijd tegen de ziekte steunen en dat ze erover willen praten. Met de verkoop van de sokken wordt geld ingezameld voor onderzoek door het Alzheimercentrum Amsterdam. De volledige winst gaat hierheen. De sokken kun je kopen vanaf €8,99 bij verschillende verkooppunten. In de winkel kun je ze halen bij Jumbo en Jeans Centre, online op de website van Alzheimer Socks en Bol.com.

Dr. Yolande Pijnenburg, neuroloog en directeur van het Alzheimercentrum, laat weten dat geld voor onderzoek hard nodig is. "In de afgelopen jaren zijn we steeds beter geworden in het tijdig stellen van een diagnose. Met de juiste hulpmiddelen zijn we op goed weg om de oorzaken van de onderliggende ziektes op te sporen. Zo komen we ook bij het vinden van de juiste medicijnen. Om het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te kunnen financieren, is het van groot belang dat we zoveel mogelijk sokken verkopen."

Bron en beeld: Alzheimer Socks