Aha: op deze manier verleid je man of vrouw van je dromen in een oogwenk

Verleiden, voor de één is het makkelijker dan voor de ander. En het heeft niet alleen te maken met de mate waarin je sociaal bent, of oogcontact maakt met iemand. Het heeft ook te maken met geur. Het ultieme lokstofje waarmee je anderen kunt verleiden zijn feromonen. Zo is het in de natuur geregeld. En om jezelf nóg aantrekkelijk te maken met geur, kun je gebruik maken van parfum. Hoe zit dat nu precies?

Parfum komt in verschillende soorten geuren. Welke dan het best bij je past? Dat kun je alleen uitvinden door meerdere parfums te proberen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld de adventskalender bij parfumdreams. Deze is gevuld met diverse geurtjes, zo kun je op je gemak een aantal dagen testen welke je lekker vindt ruiken op je huid en waarmee je wellicht de meeste complimentjes vangt.

Patchoeli

Het leven is mooi, oftewel ‘la vie est belle’, een parfum waarmee je je eigen pad naar geluk kiest en daarbij anderen inspireert. Een voorbeeld van een ultiem vrouwenparfum met daarin de bedwelmende aardsheid van patchoeli. Wist je dat patchoeli geuren vroeger op lingerie en sjaals van escortes en prostituees werden gespoten? Dit zegt voldoende over hoe verleidelijk deze geur kan zijn, dat wisten ze namelijk vroeger al. Parfums met patchoeli hebben een bloemige geur met een mysterieuze vlaag. De geur doet denken aan de feromonen van het andere geslacht en is daarmee perfect om te verleiden.

Muskus

Muskus is één van de dierlijke feromonen die vroeger veel werden gebruikt in parfums. Tegenwoordig wordt alleen nog gebruik gemaakt van synthetisch geproduceerde feromonen, omdat het winnen van dierlijke feromonen erg dieronvriendelijk is. Het mannelijke feromoon androstenol kan in grote hoeveelheden naar musk ruiken, dat is ook de reden waarom veel vrouwen onbewust musk-achtige geuren als verleidelijk zien. Ze voelen zich snel aangetrokken tot mannen die een parfum met een muskus geur dragen.

Feromonen

De geuren in parfums bootsen dus natuurlijke feromonen na. Maar wat zijn feromonen nu precies? Het zijn geurstoffen die mensen, maar ook dieren, gebruiken om signalen aan elkaar door te geven. Dat gebeurt onbewust. Het orgaan van Jacobson, een klein orgaan in de neusholte, pikt deze signalen op en vertaalt het door naar de hersenen. Bij dieren worden feromonen bijvoorbeeld gebruikt om een territorium af te bakenen, bij mensen gaat het vooral om de geur of lokstof die vrijkomt bij seksuele opwinding of bij het openstaan voor seksueel contact. Vandaar dat feromonen dus het ultieme lokstofje zijn om anderen mee te verleiden.

Vaseline

Heb jij inmiddels de perfecte parfum gevonden waarmee je het andere geslacht wilt verleiden? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je het ook zo lang mogelijk blijft ruiken. Geur blijft niet lang hangen op een droge huid, en de alcohol in parfum zorgt er vaak ook voor dat de huid uitdroogt op de plekken waar je het sprayt. Smeer voor een langdurige werking van het parfum eerst een dun laagje Vaseline op de plek. Bijvoorbeeld op je polsen en achter je oren. Je zult merken dat je aan het eind van de dag een veel sterkere parfumgeur hebt. Overigens is de beste plek om parfum te spuiten daar waar slagaderen zitten. Het heeft namelijk warmte nodig om goed te kunnen verdampen, en de plekken met slagaderen onder onze huid zijn het warmst.

Beeld: Giorgio Trovato