Marie Claires weekendtips

Van wijn proeven bij een urban winery tot lees- en kijktips.

Lees ook

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Wijnen bij Chateau Amsterdam

De nieuwe locatie van urban winery Chateau Amsterdam opent 29 september officieel haar deuren in Amsterdam-Noord. Het enorme pand is volledig verbouwd en biedt onderdak aan een nieuw restaurant met open keuken, een grote wijnbar, een zonnig terras, een wijnwinkel en een nieuwe productieruimte voor de in Amsterdam gemaakte wijn. En dat betekent: heerlijk dineren en eindeloos wijnen.

Wanneer: 
Geopend van donderdag tot en met zondag.

Waar:
Johan van Hasseltweg 51, Amsterdam-Noord.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chateau Amsterdam (@chateauamsterdam)

Aanschouw gigantische BlowUp Art

Dit weekend toevallig in de buurt van Den Haag? Maak dan een heerlijke wandeling door de binnenstad van Den Haag en bekijk dan meteen de vijf enorme BlowUp objecten. Deze kunstwerken zijn geplaatst op verscheidene herkenbare plekken, omdat we vaak gedachteloos langs deze plaatsen lopen. De objecten zijn site specific – ze zijn dus speciaal voor de desbetreffende plekken gemaakt – en je vindt ze bij Museum de Gevangenpoort, het schelpenpad langs de Hofvijver, de Koninklijke Schouwburg, de Schoorsteenvegerstraat en het standbeeld van Willem van Oranje op het Plein.

Wanneer:
Tot en met donderdag 13 oktober.

Waar:
De binnenstad van Den Haag.

Foto: The Hague & Partners / Pim Top

Kijktip: Die Kaiserin

Gek op The Crown? Dan vind je Die Kaiserin vast ook leuk. Het eerste seizoen gebaseerd op het leven van de jonge, rebelse keizerin Elisabeth, beter bekend als Sissi (Devrim Lingnau) en haar geliefde keizer Frans (Philip Froissant) is nu te streamen.

Wanneer:
Vanaf nu te streamen op Netflix.

Leestip: Lekker in je Vel

We weten dat je huid je grootste orgaan is en dat je er goed voor moet zorgen, maar wat weten we eigenlijk nog meer? In het boek Lekker in je Vel van huidtherapeut Jantine van ’t Klooster lees je meer over je huid. “De huid krijgt als orgaan niet de credits die het verdient, terwijl de huid zo’n belangrijke rol speelt bij hoe jij in het leven staat”, aldus de huidtherapeut. Met haar boek gaat ze dieper in op de relatie tussen je huid en het brein en hoe je met mindfulness een gezondere en stralendere huid kunt krijgen.

Openingsbeeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook