Bij deze drie lichaamsdelen zul je het snelst rimpels zien verschijnen

Om de schade zoveel mogelijk te beperken, is het van belang dat je ze goed verzorgt.

Bij sommige lichaamsdelen zien we sneller tekenen van veroudering dan bij andere. Dat kan komen doordat ze van zichzelf kwetsbaarder zijn, maar het kan ook zo zijn dat je die plekken niet goed verzorgt. Dit zijn de drie plekken waar je het snelst rimpels zult zien (en wat je eraan kunt doen).

Handen

Je handen kun je bijna niet verstoppen, waardoor ze het snelst worden blootgesteld aan zonnestraling en bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen. Omdat je ze nog wel eens kunt vergeten in te smeren met verzorgende crème of zonnebrandcrème, is de dunne huid van je handen extra gevoelig voor rimpels. Wil je dit voorkomen? Zorg er dan voor dat je je handen altijd meeneemt in je verzorgingsritueel, smeer ze in met zonnebrandcrème en draag handschoenen bij het schoonmaken.

Gezicht

Je gezicht is één van de eerste plekken waar rimpeltjes en fijne lijntjes kunnen ontstaan. Dat lichaamsdeel heeft immers het meeste te verduren met make-up, zonnestralen en vuil in de lucht. Als je je gezicht niet op dagelijkse basis insmeert met een uv-filter – ja, ook in de winter! –, heb je kans dat je sneller rimpels krijgt. Wat je hieraan kunt doen? Nooit de deur uit gaan als je nog geen zonnebrandcrème op je gezicht hebt gesmeerd.

Nek en borst

Wat veel mensen niet weten, is dat je nek en je borst bijna dezelfde verzorging nodig hebben als je gezicht. Het is een kwetsbare huid, die eveneens veel aan de zonnestraling wordt blootgesteld. Trek je gezichtsverzorging daarom altijd nog een beetje door tot je nek en je borst, zodat deze ook goede verzorging krijgen. Je huid zal je op de lange termijn dankbaar zijn!

Bron: Happy in Shape | Beeld: iStock