Chic, stylish en casual: de Franse it-girls weten wat ze doen

Vooral de Parisiennes gaan jaloersmakend stijlvol gekleed.

Emily in Paris mag dan een uiterst vermakelijke serie zijn, maar sinds het verschijnen van de eerste aflevering weten we al dat het très clichérijk is. De veelal kleurrijke creaties van personages Emily Cooper, Mindy Chen en Camille zijn ook niet bepaald representatief. Hoewel er zeker wel vrouwen in levendige haute couture de Parijse straten opgaan, draait de Franse stijl vooral om chique en casual kleding. En gelukkig voor ons, is er op social media genoeg inspiratie te vinden van de Franse it-girl.

Nooit overdressed

We love een fijne casual look. En de Franse it-girls weten daar wel raad mee. We zien veel blazers en pakken in de Franse straten voorbijkomen, die wel op een casual manier worden gedragen. Zo komen de fashionista’s altijd goed gekleed voor de dag, zonder dat ze overdressed zijn. Ze combineren basisitems met statement stukken. Dat laatste kan van alles zijn: van een blazer met schoudervulling tot een chique sjaal, tot een paar opvallende schoenen. Kijk mee hoe ze het doen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Adenorah ♏️ (@annelauremais)

De Parisiennes – maar natuurlijk ook de it-girls uit andere Franse hotspots, zoals Lille – kiezen vaak voor neutrale kleuren. De coastal grandmother-stijl is er niks bij!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MARA 🌓 LAFONTAN (@maralafontan)

Uiteraard kan een goed pak niet ontbreken in een Franse garderobe. Kies daarom voor een oversized look. Zo zorg je voor een meer casual look, die ook nog eens heerlijk zit. Win-win!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fatou N’DIAYE (@blackbeautybag)

Franser kan het niet: een mooie jeans met daarbovenop een witte blouse en een typisch Franse shawl. Zo’n zijden exemplaar geeft direct een sophisticated look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manon (@nonmaoui_)

Stoer iets meer jouw ding? Ook dan kunnen we onze lol op in la France. Een boyfriend jeans met blokhakken en een stoere leren jas and you’re good to go.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door maïna (@mainasuarezz)

Het zou toch wat zijn als we de klassieke trenchcoat en Franse streep niet in deze inspiratielijst hadden toegevoegd. Fleur je outfit op met een stel goede accessoires.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MMEQUEENB – Audrey 🍋 (@mmequeenb)

Uiteraard is niet elke Franse dame van de neutrale kleuren. Adriel pleit er dan ook voor om het stereotype plaatje van de Parijse vrouw te doorbreken. Zij combineert haar stijlvolle jas en tas met een perzikkleurige broek voor een pop of colour. Altijd goed!

If all else fails: de blazer is wel echt een staple in de Franse garderobe. Kies voor een oversized exemplaar, gooi er een simpel shirtje en jeans onder en je bent direct klaar voor kantoor, de supermarkt of een lunch. Veelzijdig en fashionable, zo zien we het graag. En onthoud, less is more.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws