8 x stijlvol de regen door met deze outfitideeën

De mooiste rainy-day-looks voor een stralend najaar.

Om er niet als een verzopen kat bij te lopen is het verstandig om na te denken over welke kleding je het beste kunt dragen met het natte herfstweer. Gelukkig zijn er tal van manieren om stijlvol door de regen te paraderen – of te dansen natuurlijk.

Nat pak

Het is weer herfst en dat betekent maar één ding in Nederland: regen, regen en nog eens regen. Natuurlijk heb je een goede outfit gepland voor je dag, maar hoe verplaats je je van de ene locatie naar de andere, zonder natgeregend te worden? En, more importantly, hoe blijf je er stylish uitzien? Steel de stijl van deze influencers!

Een puffer jacket is perfect voor de regenachtige herfst. Of je nou kiest voor een langer of een cropped exemplaar, ze beschermen goed tegen de regen en tillen je outfit naar een hoger niveau.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aslı Afşaroğlu (@asliafsaroglu)

Wel eens gehoord van gorpcore? Deze stijl smelt streetwear en sportkleding samen met kampeer- en wandeluitrustingcomponenten. Dat betekent dus dat je je niet meer hoeft te schamen zoals vroeger toen je naar school fietste in je regenpak – en die zo snel mogelijk weer uittrok zodra je de hal binnen stapte. Ga voor een monochromatische look voor extra edge.

Een paraplu en een lange leren trenchcoat, die beschermen je zorgvuldig gestijlde outfit tegen alle weerelementen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door olasumbo (@sumboowoyele)

All denim is weer helemaal hot en happening, dus een spijkerjas over je jeans is geen slecht idee.

De klassieke trenchcoat is natuurlijk geboren voor de regenachtige momenten. Deze jas blijft altijd in style én beschermt je tegen weer en wind. Match ‘m met een wijde pantalon en een paar pumps voor een casual glam-look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Diego (@collagevintage2)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Perfect tegen de regen: vinyl! Water glijdt er namelijk direct weer vanaf. Deze mosgroene staat op ons verlanglijstje.

Een jumpsuit en een fijne leren jas doen het altijd goed. Kies voor een katoenen jumpsuit, die drogen lekker snel. Voor als je toch door de stromende regen naar je afspraak hebt moeten rennen.

Shoes

Qua schoenen zijn een stel combat boots of Chelsea boots altijd een goed idee. Ook je Converse zijn geschikt voor op natte dagen, die drogen snel en passen bij een heleboel outfits. Of doe eens gek en trek een paar regenlaarzen aan. Tijd om je innerlijke kind weer eens naar buiten te laten en lekker in de plassen te stampen. Zónder nat pak natuurlijk.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws