Dít is de key tot goedverzorgde krullen zodat ze altijd goed vallen

'Moisturize, moisturize, moisturize.'

Of je nou geboren bent met een prachtig bos krullen of ervan houdt om met een krultang in de weer te gaan: je haar is je visitekaartje. Krullen hebben echter een ander soort verzorging nodig dan andere haartexturen om er altijd mooi uit te zien. Daarom vroeg Grazia haarstylist Huub Eysink naar de meest prangende haarvragen. Zo zit je nooit meer met je handen in het (krullende) haar.

Gek op curls

Huub Eysink is international tophaarstylist. Hij heeft vier keer de award voor Hairdresser of the Year bij de Coiffure Awards gewonnen, het meest prestigieuze kappersevent van Nederland. Ook werkt hij mee aan catwalkshows, tv- en modeproducties, geeft hij workshops en presentaties en staat hij aan het roer van haarsalon Hair Plaza in Zwolle. Huub is gek op curls en kleur en beantwoordt met liefde prangende haarvragen. Deze keer beantwoordt hij de vraag: hoe zorg ik ervoor dat mijn krullen mooi vallen?

Moisturizing

Het belangrijkste om niet te vergeten in je haar routine is volgens Huub, moisturizen. “Moisturize, moisturize, moisturize. Dat is echt het beste wat je voor je krullen kunt doen. Een vochtinbrengende shampoo zorgt ervoor dat er meer vocht uit de lucht naar je haar wordt getrokken, waardoor je meer en vollere krullen krijgt”, geeft Huub als tip. “Ook versterkende krulcrème kan krullen extra stimuleren. Verder gebruik ik graag een krulfoam die zorgt dat je een mooie separate krul krijgt. Oh, en gebruik je een style tool voor je krullen? Gebruik daar dan altijd een product met hittebeschermer bij. Echt, anders beschadig je je haren intens.” Aha!

Tekst: Babette Dessing voor Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws