Marie Claires weekendtips

Van gave tentoonstellingen tot een weekendje weg.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Culinair eerbetoon Gustav Klimt

Vanaf 7 oktober viert het Conservatorium hotel samen met het Van Gogh Museum de tentoonstelling die liefhebbers niet mogen missen: Golden Boy Gustav Klimt. Het Conservatorium hotel, gelegen in het hart van het Amsterdamse museumdistrict, is de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van leven en werk van Klimt en zijn vele inspiratiebronnen. Als goede buur brengt Taiko Cuisine & Bar een driedelig culinair eerbetoon aan deze fascinerende schilder; zij onthalen hun gasten met culinaire en artistieke hoogstandjes in de geest van Klimt.

Wanneer: 

Geopend van woensdag t/m zondag, van 7 tot 23 oktober.

Waar:

Paulus Potterstraat 50, Amsterdam.

Tentoonstelling BACK HOME

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 9 oktober 2022 tot en met 29 januari 2023 de tentoonstelling BACK HOME. Het museum toont nieuw werk van acht professionele fotografen die genomineerd zijn voor de Somfy Photography Award 2022. Bij de opening van de groepstentoonstelling worden de twee winnaars van de Europese fotografiewedstrijd bekendgemaakt. De finalisten hebben het actuele thema BACK HOME gevisualiseerd in een individuele fotoserie en krijgen elk een eigen ruimte in het museum tot hun beschikking om de serie te presenteren.

Wanneer: 

9 oktober 2022 t/m 29 januari 2023.

Waar:

Vrijthof 18, Maastricht.

Weekendje weg in Den Haag

Naast duurzaam is het La Paulowna Boutiquehotel ook nog eens heel stijlvol. Elke kamer heeft een eigen kleurthema en kent verschillende speelse details, zoals een tropische muurschildering of designlamp. Voor wat lekkers te eten of drinken ga je naar Restobar Bayonne op de begane grond. De chefs nemen je mee op een culinaire reis naar het Frans-Spaanse Baskenland, met als specialiteit de pincho’s, maar je kunt ook je eigen tapasmenu samenstellen uit de uitgebreide kaart. Een glaasje vino tinto erbij en je waant je op een terras aan de Middellandse Zee. Je boekt je kamer hier.

Waar:

Anna Paulownaplein 3, Den Haag.

La Paulowna Boutiquehotel La Paulowna Boutiquehotel

Tentoonstelling BUILT

Akeem Smith en Tommy Malekoff verbinden film en architectuur, tijd en ruimte. De Amerikaanse kunstenaars maken internationaal furore met indrukwekkende, meeslepende installaties. BUILT, van 7 oktober tot 20 november te zien in Brutus Rotterdam, markeert het debuut in Nederland voor Smith en Malekoff. In BUILT onderzoeken ze de invloed van geweld en vergankelijkheid op het lichaam en de gebouwde omgeving. Met hun architecturale video-installaties verleggen ze de grenzen van videokunst en laten ze het onderscheid tussen kunstenaar, archivaris en documentairemaker vervagen.

Wanneer: 

7 oktober t/m 20 november.

Waar:

Keileweg 10, Rotterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht dat is gedeeld door @brutus.rotterdam

HER Film Festival

Simavi organiseert sinds een aantal jaar het HER Film Festival. Geniet van de mooiste films en laat je inspireren door krachtige vrouwen van over de hele wereld tijdens dit online filmfestival. Kijk van 14 tot en met 23 oktober thuis gratis naar een zorgvuldig geselecteerd filmaanbod films. Je vindt films vanuit alle windstreken: van India tot Nigeria. Mis niks en reserveer gelijk je digitale plek voor het festival!

Wanneer: 

Vrijdag 14 t/m zondag 23 oktober.

Waar:

Online.

Beeld: BrunoPress