De spannendste kleur van dit seizoen: rood is hot

Van een volledig rood pak tot een pop of red.

Deze zomer was Barbiecore een enorme hit met all things pink, maar de meest controversiële kleur van de herfst is net wat dieper: hot red. De bladeren aan de bomen zijn er niks bij.

Trend du moment

Al dat roze was leuk, maar rood is vaak net wat draagbaarder. Ook staat de kleur goed bij zowat alle huidskleuren. En dat hebben de modehuizen geweten, want ook op de catwalk zien we veel vibrant rood voorbijkomen. Van volledige outfits tot enkele accessoires.

Wie houdt van een minimalistische look, schrikt misschien bij het zien van deze trend. Vuurrood springt direct in het oog, maar het is een erg veelzijdige kleur die op erg veel verschillende manieren gedragen kan worden. Kijk mee hoe onze favoriete influencers rood toevoegen aan hun looks.

Powersuit

Allereerst: het volledige rode pak, op de Marie Claire-redactie ook wel het powerpak genoemd. Rood straalt direct een boel zelfvertrouwen uit, dus draag het rode pak wanneer je even die extra confidence boost nodig hebt. Het pak itself is genoeg statement en daarom zijn accessoires (bijna) niet nodig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paloma Cuanda (@theartofpaloma)

Leren jas

Wauw, deze bordeauxrode leren jas is alles waarvan we hebben gedroomd en meer. Vergeet je klassieke zwarte leren jas, red is the way to go! Makkelijk te stylen met jeans (of zoals deze influencers het doen boven een rok en panty) en je bent meteen klaar voor de dag. Die gaat op de wishlist…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SIERRA (@sierracannon)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door olasumbo (@sumboowoyele)

Een fijne rode trui is perfect voor dit seizoen. De rode broek is optioneel (maar wel heel gaaf), rood is namelijk ook zeer goed te matchen met zwart.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Meme (@mera_el_refai)

Fan van de rood-trend én van Barbiecore? Tel uit je winst door het combineren van zuurstokroze en vuurrood. Alleen voor de echte daredevils.

Zin in iets minder opvallends? Combineer een aantal tinten rood met elkaar voor een minder gewaagde look. Ook de donkerdere soorten rood zoals bordeaux zijn geschikter in dat geval.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RICHLOVE ROCKSON (@richloverockson)

Pop of colour

Nog niet gewend aan kleur in je outfit? Dan is een pop of red the way to go, helemaal als je je rood toevoegt aan je accessoires. Een rode tas bij een verder vrij neutrale outfit zorgt voor net dat beetje spanning waar je soms naar op zoek bent in een look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

Big red dress

Uiteraard is de rode jurk een klassieker die nooit out of style gaat. Kies voor een lange, flowy variant waar je echt een statement mee maakt op een feestje. Maar ook de rode schoenen – of dat nou red pumps zijn of sneakers – zijn een must have voor iedere fashionista. En anders houden we het gewoon bij onze klassieke red lip, ook nog altijd een winner.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws