Alles wat je moet weten over het Met Gala 2023

Van het thema tot de datum en alles ertussenin.

2022 MET Gala - In America An Anthology Of Fashion

Er zijn een paar garanties wanneer het aankomt op het Met Gala. Er wordt weer een prachtige collectie gevierd, tout Hollywood verschijnt op the steps van het Metropolitan Museum in New York en de meest uitbundige outfits passeren de revue. Wij vertellen je alles wat je over het Met Gala van 2023 moet weten.

Naast de geweldige kleur-veranderende jurk van Blake Lively, de New Yorkse skyline op de cape van Alicia Keys en de iconische Marilyn Monroe-jurk van Kim Kardashian die beschadigd raakte, zijn er altijd een heleboel prachtige outfits om je aan te vergapen. Die looks komen niet zomaar tot stand, want elk jaar wordt er gewerkt met een thema en een daarop voortbordurende dresscode. Leuk nieuws: het thema van volgend jaar is onlangs aangekondigd en we kunnen nu al niet wachten op fashion's biggest night out!

Wat is het Met Gala?

Dit jaarlijkse evenement wordt georganiseerd door Vogue's editor-in-chief Anna Wintour om geld op te halen voor het Metropolitan Museum of Art. Het is dus eigenlijk een soort benefietavond! Celebs en designers komen voor de avond samen om de meest geweldige looks te creëren, geïnspireerd op het thema. Daarnaast is het Met Gala het startpunt van de lente-expositie van het museum.

Wanneer is het?

Het Met Gala is normaliter elke eerste maandag in mei. Alleen in 2021 werd het bal verplaatst door corona. Vogue liet onlangs weten dat het gala van 2023 op 1 mei zal vallen. De lentecollectie van het Metropolitan Museum zal dan te zien zijn van 5 mei tot 16 juli.

Wat is het thema?

In 2022 was het In America: An Anthology of Fashion. Dat thema stond centraal in de lente-expositie van het Metropolitan Museum. Vogue gaf daar voor de dresscode een draai aan. Gasten moesten inspelen op het concept Gilded Glamour met hun outfits.

Maar dan, het langverwachte thema van 2023... Dat thema zal de iconische modeontwerper Karl Lagerfeld eren. De lentecollectie van het museum heeft de naam Karl Lagerfeld: A Line of Beauty gekregen. Ondanks dat de ontwerper altijd heeft gezegd dat mode geen kunst is, maar op straat thuishoort – "on women's bodies, on men's bodies" – wil het Met hem toch een plaats geven in hun expositie. Karls schetsen zullen centraal staan in het museum en de manier waarop de tweedimensionale schetsen evolueren naar driedimensionale kledingstukken. Hoe Vogue dit thema gaat interpreteren voor de dresscode is nog niet bekend, maar we zijn nu al benieuwd naar alle looks die geïnspireerd zullen worden op de iconische designer.

Bron: TeenVogue, Vogue | Beeld: BrunoPress

Fashion
  • Blake in haar getransformeerde Versace jurk.