Zo houd je je lokken gezond tijdens een workout

Aha!

Het is natuurlijk enorm belangrijk om lekker te sporten, zodat je goed in je vel blijft zitten. Een goede workout verlaagt stress, je gaat er beter door slapen en het verbetert spieren en gewrichten. Top om zo goed voor je lichaam te zorgen, maar vergeet niet om ook voor je lokken te zorgen tijdens een workout!

Viviane Coutinho is tricoloog, een haar- en hoofdhuidspecialist, en vertelt aan l’Officiel dat we vaak niet goed genoeg voor ons haar zorgen als we gaan sporten. “Ons haar lijdt soms onder het niet goed schoonmaken, verzorgen en beschermen”, legt Coutinho uit. Ze geeft vijf tips om je lokken gezond te houden tijdens het sporten.

1. Niet te strak

Al dat haar in je gezicht tijdens het sporten – nee, bedankt, we zetten ons haar mooi vast in een knot of paardenstaart voor ons tripje naar de gym. Echter, als het aan Coutinho ligt, trekken we het haar niet te strak naar achteren. Als je je haar regelmatig in een strakke staart of knot doet, kan dat ervoor zorgen dat er veel spanning op je hoofdhuid staat en je haar sneller uitvalt. Probeer je haar dus losjes vast te zetten en niet een te strak elastiek te gebruiken, daar voorkom je een heleboel schade mee.

2. Petje op

Fan van buiten trainen? Dan is een petje of hoedje je beste vriend. Natuurlijk is er in deze tijd van het jaar niet elke dag zon, maar zodra het zonnetje schijnt is het goed om je hoofdhuid te beschermen. Kies voor een exemplaar speciaal voor het sporten. Dat sluit je hoofdhuid namelijk niet af, waardoor de warmte niet onder je pet of hoed blijft zitten.

3. Beschermen

Ook belangrijk als je buiten gaat sporten: bescherm je haar tegen de elementen. Gebruik een leave-in product dat een SPF bevat tegen schade van de zon (ja, ook je haar kan door de zon beschadigd worden). Ga je baantjes zwemmen in het zwembad? Bescherm je haar dan tegen chloor door het van tevoren nat te maken met normaal water en gebruik wederom een leave-in product met voedende ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat je haar zijn natuurlijke hydratatie niet verliest.

4. Hygiëne

Normaliter wordt het altijd afgeraden om elke dag je haar te wassen, maar Coutinho zegt het echt: als je elke dag sport, zou je elke dag je hoofdhuid schoon moeten maken. Zweet en vuil hopen zich namelijk op op je hoofd en kunnen de haarzakjes blokkeren. Een milde shampoo kan dan het beste gebruikt worden voor elke dag.

5. Voeden

Wanneer je je haar elke dag wast, is het van belang om het wel extra goed te blijven voeden om ervoor te zorgen dat het niet uitdroogt. Kies daarvoor de juiste producten uit die bij je haar passen. Het blijft dan niet alleen schoon, maar ook nog gezond!

Bron: l’Officiel | Beeld: iStock

Laatste nieuws