Ultiem genieten in een luxe tuin bij je woning 

Kies voor ultiem luxe met een jacuzzi of voor gewoonweg wat meer groen.

Hoewel de zomer inmiddels op z’n eind loopt, kan een tuin je ook in de komende maanden nog veel ontspanning bieden. De tuin is de laatste jaren een steeds belangrijker onderdeel van het huis geworden. Daarom is het belangrijk om ‘m zo in te richten zoals jij wilt.

Kies voor luxe in de tuin bij je woning, door bijvoorbeeld te investeren in een zwembad of jacuzzi! Wie denkt dat een jacuzzi of zwembad uitsluitend geschikt is voor bij een villa heeft het mis. Je koopt een simpel model jacuzzi of zwembad al voor een paar duizend euro. Daarbij hebben ze een formaat dat ook geschikt is voor de tuin bij een tussenwoning. Op dit moment niet het budget om te investeren in een zwembad? Bekijk in dat geval de artikelen over luxe zwembaden in andermans tuin eens; het inspireert je om de komende jaren te sparen voor je eigen droomtuin.

Steeds belangrijker geworden

Steeds meer werkgevers bieden hun werknemers de mogelijkheid om hybride te werken, waarbij men het merendeel van de tijd thuis aan de slag gaat. Het biedt zowel werkgevers, als werknemers voordelen. Denk aan de bespaarde reistijd, de flexibiliteit die je geboden wordt om de werkdag zelf in te delen en de verminderde CO2-uitstoot. Werk jij al hybride? Het werken vanuit huis heeft de tuin een steeds belangrijkere ruimte gemaakt voor veel huishoudens, zeker de afgelopen zomermaanden. Geniet van een kop koffie op het terras, een lunch in je moderne buitenkamer, enzovoorts. Voldoende reden om dat gedeelte eens te renoveren dit najaar!

Meer bloemen en kleur 

Om optimaal te kunnen genieten hoef je niet per definitie een zwembad of jacuzzi te laten plaatsen. Het helpt al, wanneer je een deel van de tegels verwijdert en deze vervangt voor een natuurlijk alternatief. Kies voor een extra border, welke je vult met vrolijke planten en struiken. Er zijn verschillende heesters te vinden die weinig onderhoud vergen en het hele jaar door groen blijven. Zo heeft de tuin ook in het najaar en de winter kleur. Planten en heesters zorgen niet alleen voor kleur; ze trekken ook vlinders, libellen en bijvoorbeeld bijen aan. Bijzonder nuttige insecten, die de tuin laten leven. Vergeet niet om een insectenhotel op te hangen aan de schutting. Combineer het insectenhotel met een vogelhuisje aan de buitenmuur, wanneer je regelmatig vogels in de tuin spot. 

Groot gazon bij je woning 

Naast de mogelijkheid om de tuin kleur te geven met een grote border, kun je ook de aanleg van een gazon overwegen. De keuze voor een gazon biedt het voordeel, dat de tuin in de zomer aangenamer is. Het gras houdt de warmte niet vast, iets wat tegels wel doen. De tuin zal hierdoor sneller afkoelen en minder benauwd aanvoelen. 

Beeld: Unsplash, Adheesha Paranagama

Laatste nieuws