Science says: dit is hoe lang het duurt voor je verliefd wordt

Hoe snel zitten we nu écht op die roze wolk?

The Time Traveler's Wife (2022)

Als je Hollywood mag geloven, is het love at first sight óf not at all. Maar hoezeer we ook kunnen dromen van zo'n magische spark: als we even eerlijk tegen onszelf zijn, snappen we ook wel dat dit niet helemaal realistisch is. Een expert legt uit hoe het nu echt zit met verliefd worden.

Proces

We snappen dat het erg vervelend is als je na elke date denkt dat je de ware hebt gevonden, maar het uiteindelijk niet zo blijkt te zijn. Balen, maar maak je vooral geen zorgen. "Verliefd worden is een proces om de normen, waarden, filosofie, geschiedenis en uitdagingen te begrijpen en te leren kennen van de ander", legt liefdestherapeut Jenni Skyler uit.

De liefde

De liefde is al eeuwenlang een onderwerp dat door experts wordt onderzocht. Belangrijk om te weten is dat iedereen op een andere manier verliefd wordt, maar ook om te weten hoelang het duurt voordat je überhaupt in de wolken bent van iemand.

Onderzoek

Uit een onderzoek is gebleken dat mannen hun liefde bekendmaken na ongeveer 97 dagen in een relatie. Bij vrouwen kan dit zo'n 149 (!) dagen duren. Yes, je leest het goed: vrouwen doen er langer over om hun liefde te uiten dan mannen. En als dat niet al verbazingwekkend genoeg is, lijkt het erop dat mannen sneller verliefd worden op vrouwen dan andersom. Als we kijken naar twee vrouwen die in een relatie zitten met elkaar, kan dit zelfs oplopen tot zes maanden. Wow!

Liefde op het eerste gezicht

Geloofde jij in liefde op het eerste gezicht, maar zie jij dat na het lezen van dit artikel een beetje somber in? Maak je dan geen zorgen. "Liefde op het eerste gezicht is mogelijk", vertelt Styler. "Maar het komt niet echt vaak voor." En als dit dan voorkomt, gaat het om de meeste gevallen om lust, en niet om liefde volgens de liefdestherapeut. Kortom: een beetje geduld is een schone zaak, wacht rustig af tot jij de ware tegenkomt.

Bron: Grazia | Beeld: BrunoPress (The Time Traveler's Wife)