Dit moet je doen om jouw interieur ready te maken voor het najaar

Een nieuw seizoen is aangebroken! De herfst doet je – met zijn vallende bladeren, laatste zonnestralen en regenbuien – alvast verlangen naar de warmte van de feestdagen. Tijd om je huis helemaal ready te maken voor de periode van het jaar waarin je meer tijd binnen doorbrengt én het sneller donker wordt! FactorWonen.nl deelt handige tips om mee aan de slag te gaan!

1. Verander de kussens

Textiel is een makkelijke manier om je interieur snel én betaalbaar een nieuwe uitstraling te geven. Dit is dus ook een perfecte manier om het te veranderen voor een nieuw seizoen. Shop leuke sierkussens voor de herfst of scoor nieuwe kussenhoezen die je over je bestaande kussentjes doet. Denk aan warme herfstkleuren of knuffelige texturen!

Bouclé is een trend die dit seizoen onmisbaar is in je interieur! Kussens van deze teddystof zijn trendy en hebben een extra cosy uitstraling! Kies bijvoorbeeld voor een mooi knoopkussen in deze stof om trends te combineren én jouw bank een mooi accent te geven.

2. Sfeer met lampen en lichtjes

In een tijd waarin het vroeger donker wordt is licht handig én extra gezellig. Het brengt zoveel sfeer voor in je woning! Denk bijvoorbeeld aan een snoer met allemaal leuke lampjes. Dit staat toch heerlijk sfeervol?! En een grotere mooie lamp in je woning die warm licht geeft als het écht donker is, dat is natuurlijk ook wel een must!

3. Een warme deken om onder te kruipen

Als het buiten schemert en regent chillen wij graag op de bank. Met een glaasje wijn, kop hete thee of warme chocomel bingen we – het liefst de héle avond – onze favoriete series! Een warme deken om lekker onder te kruipen mag dan echt niet ontbreken. 

Tijd dus om een zacht plaid of warme deken op de bank te leggen deze herfst. Lekker zacht, cosy én heerlijk warm! 

4. Woonaccessoires voor het najaar

Om jouw interieur écht helemaal af te maken kun je nog wat andere leuke woonaccessoires voor het najaar toevoegen. Dat doe je bijvoorbeeld door pompoenen, bosdieren, bladeren en kerstboompjes in de woonkamer te plaatsen. Of bijvoorbeeld een chique kandelaar in de vorm van een dennenappel. Je kunt ook zelf aan de slag gaan en pompoenen knutselen van stof! Subtiele hints naar de herfst en de feestdagen dus!

5. Steek een kaarsje aan

Een kaars met de geur van kaneel óf een zoete vanille geurkaars… Als geurkaarsen addict is het joúw seizoen! Met de geurbeleving voeg jij een derde dimensie toe aan jouw interieur voor het najaar! En dat niet alleen: de kaarsjes zorgen ook voor veel sfeer!

Beeld: Unsplash, Logan Nolin

Laatste nieuws