De meest fashionable films en series op Netflix

Heerlijke verhalen waaruit je ook nog eens inspiratie kunt putten.

Eindeloos scrollen door het Netflix-aanbod is zo zonde van je tijd. Daarom zetten wij vandaag een aantal fijne films en series op een rijtje om te streamen als je hart sneller gaat kloppen van mode. Happy binging! 

Bridgerton

Je zou het niet aantrekken naar je werk of naar een borrel met vrienden, maar de kleding die de karakters dragen in Bridgerton is om bij weg te dromen. Mode werd door de creators van de serie overigens uiterst serieus genomen. Zo telde de serie in seizoen 1 maar liefst 7.500 kostuumstukken en tijdens ditzelfde seizoen droeg alleen al actrice Phoebe Dynevor 104 verschillende stukken.

Emily in Paris

We kunnen met zekerheid stellen dat dé fictieve fashionista van dit moment toch wel Emily Cooper is. De twenty-something verruilt Chicago voor het modebewuste Parijs en tussen alle liefdes- en carrièredrama door weet het hoofdpersonage zich immer fashionable te kleden.

Clueless

We weten allemaal dat trends uit de 90’s vanzelf een keer weer terugkomen. Laat je daarom opnieuw inspireren door modefilm Clueless. Het hoofdpersonage droeg vrijwel alleen maar opvallende, vrolijke en vrouwelijke items. Fun fact: de film kwam uit toen de grunge-trend behoorlijk populair was onder tieners. De makers van de film druisten daarmee in tegen de nonchalante en androgyne mode van dat moment.

Sex and the City The Movie

Van statement pieces tot monochrome looks tot mommy wear, Sex and the City The Movie heeft het allemaal. En meer. In de eerste Sex and the City-film zien we vele prachtige outfits voorbijkomen. Bescheiden komt alleen niet voor in het vocabulaire van hoofdpersonages Carrie, Charlotte, Miranda en Samantha. Van de grootste trouwjurken tot knalgele ensembles.

Sweet Magnolias

Speelt mode een grote rol in een film of serie? Dan gaat het vaak om mode die voor de meeste mensen óf net een tikkeltje te extravagant is, óf niet te betalen is. In Sweet Magnolias is dat gelukkig niet het geval. De serie draait om drie vriendinnen die in hetzelfde stadje wonen en hoewel je de hoofdpersonages nooit ziet shoppen of hoort praten over grote merken, komen ze keer op keer uiterst stijlvol (en vaak ook nog eens comfortabel) voor de dag.

Geen zin in fictie?

Bovenstaande series en films zijn natuurlijk fictie. Heb je zin in heerlijke reality? Dan kun je ook wegdromen bij series als Selling Sunset, Selling The OC en Selling Tampa. Deze realtors verschijnen in prachtige kleding op hun werk – al zitten er ook wel een aantal bijzondere outfits tussen en moet je tegen de vele snarky comments en drama’s van de personen in de series kunnen. Ook nog leuk om te kijken: Next in Fashion, Styling Hollywood en Say I Do: Surprise Weddings. 

Bron: The Oprah Magazine, Haute History, Hello Magazine | Beeld: Emily in Paris 

Laatste nieuws