De beste vragen om te stellen tijdens een eerste date, aldus experts

Simpele vragen, betekenisvolle antwoorden.

Young couple enjoying their coffee in a bar

Zelfs als je iemand al een tijdje kent, is een eerste date best spannend. Je wilt niet dat er stiltes vallen en je wilt ondertussen ook polsen of iemand bij je zou kunnen passen. Met onderstaande vragen kom je gelukkig een heel eind.

Vragen

Tijdens een eerste date lijkt het vrijwel onmogelijk om iemand echt te leren kennen. Toch wil je iemand vaak zo snel mogelijk een beetje leren kennen. Zo is het ongemakkelijke eraf, maar weet je ook wat voor vlees je in de kuip hebt. Volgens echtscheidingsadvocaten zijn er vijf vragen die je tijdens die eerste date toch eens zou moeten stellen. Aan de hand van deze vragen weet je namelijk of iemand bij je past en je leert iemand beter kennen.

Heb je een goede band met je familie?

Volgens echtscheidingsadvocaat Carla Schiff zou je eens naar de familie van je date moeten vragen. Aan Huffington Post vertelt ze dat het een slecht teken is als je date geen goede relatie heeft met de ouders, broers en of zussen. Volgens Carla kan het betekenen dat iemand een persoonlijkheidsstoornis heeft en mogelijk zou deze persoon niet in staat zijn om een relatie goed te kunnen onderhouden.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Werk is wel een beetje een algemeen onderwerp tijdens een eerste date, dus velen proberen dit te vermijden. Toch zou je dit onderwerp eens aan moeten snijden. In dit geval moet je volgens advocaat Lisa Meyer eens vragen wat je date het leukst vindt aan zijn of haar werk. Zo kom je te weten of iemand passie heeft voor dat wat hij of zij doet en waar de prioriteiten van diegene liggen.

Wat was je laatste vakantiebestemming?

Aan de hand van dit antwoord weet je of je te maken hebt met iemand die van luxe houdt of iemand die simpel ook leuk vindt. Ook kom je nu meteen te weten hoe iemand met zijn of haar geld omgaat. Volgens advocaat Carolyn van Tine is geld namelijk een veroorzaker van veel ruzies.

Hoe eindigde je vorige relatie?

Oké, vragen naar een ex is natuurlijk een beetje taboe. Maar doe je dit wel, dan kom je volgens Schiff meteen te weten hoe eerlijk en nederig iemand is. Ook kun je uit dit antwoord vaak wel opmaken hoe iemand zich na de break heeft ontwikkeld.

Als je terug kon gaan in de tijd, wat zou je dan anders willen doen?

Volgens Meyers kan deze vraag veel onthullen over iemands persoonlijkheid. Bovendien is dit ook een leuke vraag. Je komt op deze manier veel te weten over iemands verleden op een vrij luchtige manier.

Bron: the Huffington Post | Beeld: iStock