Work-life balance: twee succesvolle vrouwen over hoe ze dat doen

Van de ene meeting naar de andere rennen, ideeën op papier zetten, een volle inbox managen en dan ook nog eens genoeg energie overhouden voor je privéleven: het is soms niet makkelijk om een goede balans tussen werk en privé te hebben. Gelukkig is het wél mogelijk. De succesvolle zakenvrouwen Katia Stern en Carlye Morgan vertellen erover.

Katia Stern

Katia Stern is een empowerment executive coach, internationale bestsellerauteur en advocaat. "Voor werkende moeders is het zo makkelijk om verstrikt te raken in een never-ending cycle van voor anderen zorgen, maar niet voor jezelf. We worden continu in andere richtingen getrokken en onze to-do-lijsten worden alleen maar langer. Het is belangrijk om te onthouden dat je elke dag aan self-care moet doen om de beste moeder, vrouw en zakenvrouw te zijn."

"Vrouwen werken elke dag hard om voor hun familie en carrière te zorgen. Ze verdienen het om wat tijd voor zichzelf te nemen, zonder zich daar schuldig om te voelen. Of het nu een manicure krijgen is, of het nadenken over een nieuwe investering, het moet je plezier brengen, want je bent het waard. Alleen als een vrouw goed is uitgerust en zich voldaan voelt, kan ze een fantastische moeder en vrouw zijn en voor andere geliefden zorgen."

"Kinderen kijken naar hun moeders en leren van de voorbeelden die ze zien. Als een moeder continu vermoeid is, zullen zij ook niet voor zichzelf zorgen. Het is belangrijk dat je hen laat zien dat je in harmonie leeft, dat je verbonden blijft met je gevoelens. Dat is het beste voor hen. Onze kinderen hebben geen idee hoeveel tijd een vrouw met hen moet doorbrengen om als 'goede moeder' gezien te worden. Het maakt voor hen niet veel uit of je nu vier, drie of twee uur met hen doorbrengt. Kinderen hebben een gelukkige moeder nodig."

"Als een vrouw zich voortdurend moe voelt, zal ze minder productief zijn op het werk of thuis. Het is keer op keer bewezen dat gelukkige mensen de meest succesvolle mensen zijn!"

Carlye Morgan

Carlye Morgan is de CEO en Founder van Chalonne. "Toen ik opgroeide, werd me verteld dat een vrouw alles kan hebben. Ik kon een carrière en een gezin hebben en het leven zou prachtig zijn. De realiteit was anders. Ik ontdekte dat het balanceren van een carrière en een gezin ontzettend uitdagend is. Toen mijn dochter vier jaar oud was, begonnen de lange uren, de stress en mijn baan z'n tol te eisen van mijn fysieke en mentale gezondheid. Ik nam toen een van de belangrijkste beslissingen in mijn leven - ik richtte mijn merk Chalonne op."

"Toegegeven, het was erg risky om te doen, maar soms moet je een groot risico nemen om beloond te worden. Nadat ik Chalonne opzette – een merk met luxueuze Apple Watch-bandjes voor vrouwen – ontdekte ik snel dat het nog veeleisender is om een entrepreneur te zijn, dan wanneer je een kantoorbaan hebt."

"Maar ik hou van de vrijheid die ik nu heb om mijn eigen tijd in te delen. Als ik op mijn dochters school moet zijn voor een afspraak in de middag, kan ik eerder stoppen en kies ik ervoor om later in de avond te werken. Het is fantastisch hoe een paar simpele veranderingen je meer tevreden, gebalanceerd en minder gestrest doen voelen. Ik schrijf elke ochtend vijf minuten in mijn dankbaarheidsdagboek en ik wandel elke middag (ik probeer 10.000 stappen per dag te behalen!). Ik voerde deze veranderingen door nadat ik de onlinecursus Science of Well Being met Dr. Laurie Santos van Yale online volgde tijdens de pandemie."

"Het kost veel tijd en toewijding om nieuwe gewoontes aan te leren. Kies iets kleins wat je elke dag kunt doen voor een tijdsduur van drie weken, zoals buiten wandelen, mediteren, en elke dag nadenken over iets waar je dankbaar voor bent."