Must see: de dromerige campagnevideo voor de Dior Cruise 2023 collectie

Een ode aan flamenco in Sevilla.

Dromerige setting, prachtige outfits en spectaculaire dans: Dior weet al deze elementen te combineren in de must see korte film La Capitana voor de Cruise 23 collectie.

La Capitana

Het Franse modehuis heeft onlangs de campagnevideo, La Capitana, voor de Cruise 2023 Collectie onthuld. Creative director Maria Grazia Chiuri liet zich hiervoor inspireren door het Spaanse Sevilla en de legendarische flamenco-danseres Carmen Amaya, die de bijnaam La Capitana (de kapitein) droeg.

In de gelijknamige video La Capitana, geregisseerd door Fabien Baron, zien we hoe flamencodanser Bélen López haar talenten met de wereld deelt op de muziek van Alberto Iglesias. De korte film is een eerbetoon aan deze prachtige dans en dat zie je terug in de sierlijke en strakke bewegingen van Bélen, maar ook in de elegante rode jurken, waaiers, scherp maatwerk en het aanstekelijke enthousiasme van de dansers. De ondergaande zon en de verlaten omgeving waarin het spektakel zich afspeelt, geven de video een dreamy vibe.

De collectie

De Cruise 2023 collectie omvat traditionele ambachten en blazen nieuw leven in klassieke Spaanse kleding, zoals de mantilla (een Spaanse hoofdsluier), evenals leren handschoenen en waaiers, uiteraard in Dior-jasje gestoken. Ook heeft het modehuis basisitems vernieuwd, zoals de iconische Saddle- en Lady Dior-tassen, met versieringen die een ode brengen aan de Andalusische traditionele ambacht.

Bron: Dior | Beeld: Dior (Laura Sciacovelli)

Laatste nieuws