Yes: Helen Fielding bevestigt dat ze werkt aan een vierde Bridget Jones-film

Als het aan Helen ligt, komt die vierde film er!

BRIDGET JONES'S BABY (2016) - RENEE ZELLWEGER.

Dachten we dat we met Bridget Jones's Baby het laatste hadden gezien van onze favoriet Brit, komt schrijfster Helen Fielding opeens met heel interessant nieuws. Zo liet ze weten dat ze momenteel werkt aan een vierde Bridget Jones-film.

Comeback

Een vierde Bridget Jones-film? Count us in. Toen de derde film uit de reeks zes jaar geleden uitkwam, hoopten fans meteen op nóg een vervolg. En het zou maar zo kunnen dat die film er gaat komen. Helen Fielding had er namelijk wat hoopvols over te zeggen. In een gesprek met Radio Times werd aan de auteur gevraagd of we Bridget Jones nog eens op het witte doek zullen zien. Helen bracht in 2013 namelijk nog Mad About the Boy uit, een Bridget Jones-boek dat nog niet verfilmd is. En wat blijkt? De schrijfster is bezig met die vierde film.

"Ja, ik ben ermee bezig en ik hoop echt dat het gaat gebeuren", liet Helen weten. Toch is er volgens de schrijfster nog niks honderd procent zeker. "Elke film die gemaakt wordt is een wonder. Het is echt moeilijk films te realiseren en om ze goed te maken. Maar ik zou het graag op het scherm willen zien."

Helen Zellweger is voor

Er is dus nog niets zeker, maar het maakt ons wel hoopvol. Zeker omdat Renée Zellweger, de actrice die de glansrijke rol van Bridget vertolkte, eerder dit jaar al aangaf dat ze een vierde film ook wel ziet zitten. “Ik hoop het, ik hoop het”, vertelde ze in een interview met The Jess Cagle Show. “Ik bedoel, het is leuk, ze is zo leuk. Ik vind het heerlijk om in haar schoenen te staan.” De actrice blijkt net zo’n groot fan van haar karakter te zijn als wij. “Het maakt me aan het giechelen om elke dag op de set te staan en na te denken over hoe ongemakkelijk we bepaalde omstandigheden voor haar kunnen maken. Het is gewoon zo leuk. En ik vind haar zo vertederend.”

Bovendien ziet Renée het ook als een prachtige kans. “Het is zo zeldzaam om een karakter in verschillende stadia van haar leven te zien. En ook nog eens op een manier waar we ons allemaal in kunnen herkennen, omdat ze parellel loopt met onze eigen levenservaringen in die tijd”, vervolgt ze. “Dus ja, ik hoop het. Ik bedoel, Helen heeft nog een boek geschreven, dus het is er. We zullen zien.”

Bron: Radio Times, Beau Monde, The Jess Cagle Show | Beeld: Brunopress