Anne Hathaway over haar ideeën voor tweede The Devil Wears Prada-film

Óf die tweede film er ooit gaat komen is nog de vraag. Anne ziet het in ieder geval wel zitten: 'Het is verleidelijk'.

Het mag dan al zestien jaar geleden zijn dat The Devil Wears Prada uitkwam, maar een tweede film staat nog steeds niet in de steigers – vraag is ook óf dat gaat gebeuren. Actrice Anne Hathaway zou het in ieder geval wel zien zitten.

Andere tijd

We vroegen ons twee weken geleden al hardop af of er ooit nog een vervolg zou komen op The Devil Wears Prada. Anne Hathaway (die de rol van Andy Sachs vertolkte) had er toen weinig hoopvols over te zeggen. “Er komt geen vervolg. Het gaat niet gebeuren”, vertelde ze aan ET Online op de red carpet van haar film Armageddon Time. Klonk vrij resoluut, maar wat blijkt? De actrice fantaseert ook over een tweede film.

In een interview met The View geeft Anne opnieuw toe dat ze niet denkt dat er een tweede film zal komen. “Ik weet niet of het kan”, gaf ze gisteren toe aan de host van de show. Zo vervolgt Anne dat The Devil Wears Prada zich überhaupt afspeelde in een heel andere tijd. “Alles is nu zo digitaal”, vindt ze, “en die film draaide om het concept van iets fysieks creëren, dat is nu heel anders.”

Een mogelijk plot

Laura Weisberger schreef in 2003 de gelijknamige roman waarop de film uiteindelijk is gebaseerd. De hoop op een tweede film is bij fans sterk aanwezig, omdat Laura in 2013 nog een vervolg op haar eerst boek schreef: Revenge Wears Prada: The Devil Returns. Er zou dus inspiratie zijn om uit te putten.

En anders heeft ook Anne nagedacht over een vervolg. Ze ziet het wel zitten en schetst in gedachten al scenario’s voor sassy assistent Emily (Emily Blunt), de loyale artdirector Nigel (Stanley Tucci) en Runway hoofdredacteur de veeleisende Miranda Priestly (Meryl Streep). “Het is verleidelijk om na te denken over Andy en Emily die een koffie voor Miranda moeten regelen, terwijl ze ergens in Europa is. Onderweg pikken ze dan Stanley op die in Italië zit, in een restaurant. Het is verleidelijk, maar ik denk niet dat het gaat gebeuren.”

Een reboot dan? Ook daar heeft Anne weleens over nagedacht. “Ze zouden het opnieuw kunnen uitbrengen, nieuwe mensen inhuren en het gewoon doen.” Al is het maar de vraag of fans daar blij mee zouden zijn.

Bron: The View, EW | Beeld: BrunoPress/The Devil Wears Prada

Laatste nieuws