Derde seizoen Dead to Me was het moeilijkste wat Christina Applegate ooit deed

Omdat het derde seizoen binnenkort verschijnt, wilde de actrice openhartig over haar MS-diagnose praten. "Dit is de eerste keer dat iedereen me gaat zien zoals ik nu ben. Ik ben 18 kilo aangekomen en ik kan niet lopen zonder een wandelstok."

Lees ook

Ondanks haar MS-diagnose was actrice Christina Applegate vastberaden om het derde seizoen van Dead to Me af te maken. Makkelijk was het echter niet. De actrice bekent dat het een van de moeilijkste dingen is die ze ooit deed.

De diagnose

Al tijdens het filmen van het eerste seizoen van Dead to Me had actrice Christina Applegate kunnen merken dat er iets mis was, zo blikt ze terug in een interview met The New York Times. Ze had bijvoorbeeld moeite met het houden van haar balans tijdens de dansscène, al besteedde ze er toen geen aandacht aan. “Ik wilde dat ik beter had opgelet”, bekent ze. “Maar wat wist ik er nu van?”

In 2021 kreeg de actrice een verklaring voor de toenemende tintelingen en verdoofde gevoel in haar lichaam: ze had multiple sclerose, een auto-immuunziekte die de communicatie tussen het brein en lichaam verstoort. De diagnose kreeg ze toen ze net was begonnen met het filmen van het derde seizoen. De opnames werden vijf maanden stilgelegd en Christina begon aan een behandeling. “Ik moest dit verlies van mijn leven verwerken, het verlies van dit deel van me. Ik had die tijd echt nodig. Het accepteren? Nee. Ik ga dit nooit accepteren. I’m pissed.

Het derde seizoen voltooien

Nog niet eerder sprak Christina openlijk over haar diagnose, maar omdat Dead to Me binnenkort op Netflix verschijnt, wilde ze er wel over praten. Er is namelijk veel veranderd. “Dit is de eerste keer dat iedereen me gaat zien zoals ik nu ben”, begint ze. “Ik ben 18 kilo aangekomen en ik kan niet wandelen zonder een wandelstok. Ik wil dat mensen weten dat ik me daar bewust van ben.”

Door haar diagnose en het stilleggen van de opnames, werd er ook gepraat over het niet hervatten van de opnames. Al wilde Christina daar niets van weten. “Ik had een verplichting naar Liz en Linda toe, naar ons verhaal”, vertelt Christina. Hiermee doelt ze op creator Liz Feldman en tegenspeelster Linda Cardellini. “Ik wilde het doen, maar we gingen het wel onder mijn voorwaarden doen.”

Moeilijkheden op de set

Tijdens de opnames merkte Christina dat veel zaken haar niet meer makkelijk afgingen. Ze had moeite om de trap van haar trailer af te lopen en ze ging in een rolstoel naar de set toe. Op sommige dagen was ze zelfs niet eens in staat om te werken. Grote veranderingen aan het script waren echter niet nodig, maar er werden wel veranderingen gemaakt. Jen (het karakter van Christina) opende bijvoorbeeld vaker deuren, zodat ze daarop kon leunen. Ook zijn er minder shots van haar gemaakt terwijl ze loopt.

“Het was slopend”, vertelt Christina over het filmen. Ze is haar tegenspeelster Linda (die Judy speelt) erg dankbaar voor haar hulp. “Ze was mijn kampioen, mijn strijder, mijn stem”, aldus Christina. Wanneer de actrice twijfelde over het inlassen van een pauze of als niemand haar hoorde, nam Linda het over. “Het was alsof ik een mamabeer had.”

Christina sluit af dat het opnemen van het derde seizoen het moeilijkste was wat ze ooit heeft gedaan. Toch deden de opnames haar ook goed. De liefde en steun van de crew werkten bemoedigend. Bovendien wilde de actrice ervoor zorgen dat het verhaal van de twee vriendinnen het einde kreeg dat het verdiende. “Hopelijk kunnen mensen ervan genieten en vaarwelzeggen tegen Jen en Judy.”

Bron: The New York Times | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook