Kleine dingen die je kunt goed om je relatie gezond te houden

Je weet wat ze zeggen: een relatie vergt werk.

Ook op de dagen waarop jullie superverliefd zijn, vergt een relatie werk. Maar het is heus niet altijd hard werk. Zo zijn er kleine dingen die je vandaag al kunt doen om je relatie gezond, fijn en liefdevol te houden. Want je vriend(in) voor lief nemen? Dat is een grote no-go.

Blijf dankjewel zeggen

Ook als het je partners taak is om altijd de boodschappen te doen, is het belangrijk om wel regelmatig dank je te zeggen tegen dit soort dingen. Zelfs voor de simpelste dingen, zoals het zout aangeven tijdens het eten of opeens de afwas doen.

Zorg dat je achter hen staat wanneer iets hen stoort

Een collega die je partner het leven zuurt maakt, of zijn moeder met wie hij altijd botst. Het is verleidelijk om dingen van twee kanten te bekijken wanneer je vriend(in) ergens meezit, maar soms heeft diegene het gewoon nodig dat je naar hem of haar luistert.

Wees op tijd

Een van de belangrijkste relatieregels is wel dat je je partner nooit voor lief mag nemen. Kom je vaak te laat op afspraken die je hebt gemaakt met je partner? Dan geef je niet echt een positief signaal af. Zelfs als je maar vijf minuten te laat bent. Je kunt iemand dan het idee geven dat diegene niet je prioriteit is, en je partner dat gevoel geven? Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Zit niet te veel op je telefoon

Je ziet regelmatig stellen in restaurants tegenover elkaar zitten met beiden hun smartphone in hun hand. Niet erg gezellig, wel? Hebben jij en je partner een momentje voor jullie samen? Zit dan niet te veel op je telefoon, of beter: doe 'm eens een avondje uit!

Vraag altijd: 'Hoe was je dag?'

Vraag niet uit een soort automatisme hoe iemands dag was, maar luister met je volle aandacht naar je partners antwoord.

Dineer aan de eettafel

Op een zaterdagavond kunnen jullie heus wel voor de tv eten, maar probeer hier niet te veel een gewoonte van te maken. Eet je maaltijd samen aan de dinertafel, zo hebben jullie ook meer tijd om elkaars dag door te nemen en om goed naar elkaar te luisteren.

Bied uit jezelf aan om iets voor diegene te doen

Als je vriend(in) aan je vraagt of je ergens mee kunt helpen, is de kans groot dat je ja zegt. Maar hoe fijn is het voor je partner als je uit jezelf aanbiedt om iets te doen wat diegene op diens to-do-lijstje heeft staan?

Deel samen een nieuwe ervaring

Samen nieuwe ervaringen opdoen werkt bindend. Dus hup, ga er met je partner op uit. En dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Bereid bijvoorbeeld samen een recept uit de Aziatische, Mexicaanse of Bulgaarse keuken, of maak een wandeling door een deel van jullie wijk waar jullie nooit komen.

Blijf elkaar aanraken

Fysieke aanrakingen zijn voor de meeste mensen ontzettend belangrijk in een relatie. Dus blijf elkaars hand vasthouden tijdens een wandeling, kruip tegen elkaar aan als jullie tv kijken of spoon voor het slapengaan in bed.

Wees altijd eerlijk over je gevoelens

We willen onze partner altijd zoveel mogelijk ontzien, maar je partner wil er voor je zijn in goede en in slechte tijden. Dus voel je je wat down? Of zit iets je dwars? Vertel hier dan over. Bovendien weet je partner dan meteen wat er aan de hand is, want vaak heeft hij of zij het echt wel door als je ergens mee zit.

Bron: Pure Wow | Beeld: Leeloo Thefirst