Winters wit: de mooiste witte outfits voor de koude maanden

Chic en tijdloos!

Witte outfits alleen maar voor de zomer? Zeker niet, ook tijdens de koudere maanden van het jaar rock je deze tint. Van ivoorwitte blazers tot crèmewitte knits: let's get some inspiration! 

How to

Wat houden we van de kleur wit in de winter. Waarschijnlijk omdat we het associëren met helderwitte sneeuw. Laat je dan ook niet tegenhouden om deze tint te dragen tijdens de koudere maanden van het jaar, die zijn namelijk echt niet alleen gereserveerd voor moody kleuren. Al moet je wel een beetje opletten hoe je wit dit seizoen precies draagt.

Tijdens dit koudere seizoen is een verfijnde aanpak nodig als je witte items wilt dragen. Is iets wit? Dan is het nog niet meteen schikt voor de winter. Met name stoffen spelen een belangrijke rol. Linnen en kant zijn echte zomerstoffen. Laat een jurk van wit linnen of kant dan ook links liggen – al kan een witte top van kant weer erg leuk zijn rondom de feestdagen.

Ook eyelet blousejes werken niet echt voor dit seizoen. Deze items hebben een enorm zomerse feel over zich. Kies in plaats daarvan voor witte items gemaakt van winterse stoffen. Onder winterse stoffen verstaan we knitwear, shearling - dit jaar ook echt enorm populair - kasjmier en denim. Ook een witte teddy coat past perfect in het plaatje. Bovendien ziet wit er vaak erg chic uit, en is het eens wat anders dan die donkere tinten.

Hieronder delen we wat inspiratie!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Rosie HW (@rosiehw)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

Styling

Nu is een geheel monochroom witte outfit prachtig, maar het hoeft heus niet. Zo staat een witte kabeltrui prachtig bij een blauwe spijkerbroek. Of kies voor een witte trui met een horizontaal streepje, ook leuk! En vergeet accessoires niet. Hiermee kun je je outfit naar een hoger niveau tillen.

Wil je alsnog een monochroom outfit aan? Dan kun je het wat speelser maken door een tas of schoenen in een andere kleur te dragen. Oftewel: opties genoeg!

Beeld: BrunoPress, Instagram