Lale Gül over nieuwe serie Nederlandse Powervrouwen: ‘Het laat zien dat niet alles komt aanwaaien’

"Het geeft een realistisch beeld van wat je allemaal moet opofferen om echt aan de top te komen."

Als we social media mogen geloven, lijken sommige vrouwen het helemaal gemaakt te hebben. Maar hoe ze dat voor elkaar kregen, is vaak niet helemaal duidelijk. Tot nu, want in de nieuwe serie Nederlandse Powervrouwen leren we het verhaal van vijf sterke vrouwen kennen, waaronder dat van bestsellerauteur en vrijheidsstrijder Lale Gül. Marie Claire sprak haar over de serie.

In de spotlight

Van boekenbal tot feestje, en van het halen van een deadline voor een column tot het schrijven van een nieuw boek. Lale Gül zit niet stil, en dat heeft ze gemeen met de verschillende Nederlandse powervrouwen die we in de serie gaan volgen. “Het is een eervolle titel om powervrouw genoemd te worden en dat ik voor deze serie gevraagd ben”, vertelt Lale aan de telefoon.

Achter de schermen

Op social media kan iemands leven er rooskleurig uitzien, maar achter de schermen is het vaak hard werken om aan de top te komen. Het kan dan ook heel confronterend zijn als er de hele dag een cameraploeg met je meeloopt. Zo vertelt Lale: “Ik heb periodes gehad waarin ik er helemaal doorheen zat.” Hierdoor gaan kijkers ook een kwetsbare kant zien, wat de auteur belangrijk vindt. “Het is een stukje eerlijkheid naar iedereen die naar mij opkijkt.” Op social media krijgt ze namelijk regelmatig complimenten dat ze het goed doet, maar zo voelt dat niet altijd. In de serie krijgen we dan ook een pure en eerlijke kant van haar te zien.

In de serie zien we niet alleen de hoogtepunten van Lale’s leven, er komen ook momenten voorbij waarin we de ongefilterde versie van Lale zien. “Ik heb stukjes gezien waarbij ik geen make-up op heb, waar ik chagrijnig ben, mij kei depressief voel, vettig haar heb in een knot”, legt ze uit. “Het is een goed mengsel van privé en zakelijk.”

Heftige reacties

Met haar boek Ik wil leven kreeg ze landelijke bekendheid, maar die spotlight heeft ook een keerzijde gehad. Zo gaat Lale nergens heen zonder haar bodyguard en heeft ze nog steeds te maken met heftige reacties, wat ook wordt getoond in de serie. Zo zien we wat voor voorbereidingen er getroffen moeten worden als ze ergens komt spreken. En zelfs boeken signeren – wat voor bestsellerauteurs een alledaagse taak is – is er voor haar niet bij. “Het is altijd veel geregel, en die kant zie je soms ook in de serie.

Nederlandse powervrouwen

In de zesdelige serie volgen we het turbulente leven van verschillende powervrouwen, zoals prijswinnende actrice Abbey Hoes, burgemeester Sharon Dijksma, PR-koningin José Woldring en schoenontwerpster Zeynep Dag, die allemaal hun eigen succes hebben gecreëerd.

Motiverend en inspirerend is het zeker, vertelt Lale. “De serie laat zien hoe hard het werken is, dat het niet echt komt aanwaaien. Het zijn dingen die je niet op Instagram ziet. Het geeft een realistisch beeld van wat je er allemaal voor moet opofferen om echt aan de top te komen.”

Nederlandse Powervrouwen is vanaf 18 november te zien op Viaplay.

Beeld: Viaplay

Laatste nieuws