Twijfel je aan je relatie? De 'wardrobe test' kan binnen 5 seconden wat inzicht bieden

De test is een goede manier om meer inzicht te krijgen, omdat die is gebaseerd op je onderbuikgevoel.

Young woman choosing what to wear at home

Laat je niet misleiden door mierzoete Hallmark-films, niemand heeft de perfecte relatie. De gezonde meningsverschillen, verschillende karaktereigenschappen en irritante trekjes horen er natuurlijk bij. Al kan het er soms ook voor zorgen dat je twijfelt of jullie wel bij elkaar passen. Maak in dat geval gebruik van de zogenoemde 'wardrobe test'.

De test

Er zijn veel ongeschreven manieren waarop mensen proberen uit te vogelen of ze met de juiste persoon samen zijn. Sommige mensen maken lijstjes, anderen analyseren de relatie met vrienden. Relatiewetenschapper Logan Ury weet echter een simpelere manier. Het kan ook met de wardrobe test.

De wardrobe test is ontworpen om erachter te komen wat je nu echt voelt voor je partner. Hierbij worden rationale zaken helemaal losgelaten, en ga je echt af op je gevoel. Voor de test moet je jezelf de volgende vraag stellen: Als mijn partner een kledingstuk was dat ik bezit, welk kledingstuk zou diegene dan zijn?

"De vraag is abstract en absurd genoeg om mensen in staat te stellen hun ware gevoelens te onthullen en kan helpen om enkele onderliggende waarheden over de relatie te onthullen", legt Ury uit aan Well + Good. Volgens de wetenschapper kan deze test je helpen om te ontdekken wat jij voor je significant other voelt. "De garderobetest is een effectieve manier om perspectief te krijgen, omdat het is gebaseerd op je onderbuikgevoel", legt ze uit. "Het moedigt het rationele en logische deel van je brein aan om een stapje terug te nemen. Het laat je ware gevoelens spreken."

Een positief antwoord

Uiteraard moet je na het stellen van de vraag je antwoord ook nog juist interpreteren. Hoe past het 'kledingstuk' binnen jouw persoonlijke stijl? "Ik heb bijvoorbeeld een client die zei dat diens partner een warme jas of een knusse trui is, wat aangeeft dat hun partner hun steun en toeverlaat is", vertelt Ury. "Een andere vrouw vertelde me dat haar vriend haar little black dress was – een kledingstuk waar ze zich sexy in voelt. Een andere man omschreef zijn vriendin als zijn favoriete opvallende broek die hij draagt naar festivals en die hij van haar cadeau had gekregen. Het is een item waar hij gek op is, maar die hij nooit zelf zou hebben uitgezocht."

Als je antwoord – net als bovenstaande voorbeelden – een mode-item zoals hierboven is, geeft dat weer dat je partner een belangrijke rol in je leven speelt. Het is geen reden om in een relatie te blijven, maar het is volgens Ury wel een teken dat je je relatie niet rigoureus moet beëindigen ondanks eventuele twijfels.

Een negatief antwoord

Op de garderobetest kun je natuurlijk ook een mode-item hebben genoemd waar je helemaal niet zo gek op bent. "Een andere cliënt noemde haar vriend een wollen trui. Het hield haar warm, maar het gaat jeuken als je het te lang aanhoudt. Een andere vrouw zei dat haar vriend haar oude sweatshirt was. Het was iets wat ze graag droeg, maar wat ze nooit aan zou doen als ze de deur uit zou gaan."

Geef je een antwoord wat meer overeenkomt met het voorbeeld van de wollen trui en het oude sweatshirt? Dan is het volgens Ury een teken dat je je relatie ontgroeid bent. "Het is niet langer iets waar je trots op bent of waar je in wilt investeren.

Nogmaals, een relatie rigoureus beëindigen is nooit goed. Wel is het belangrijk dat je je relatie dan echt kritisch onder de liep neemt. Analyseer je eigen denken en eigen emoties. Want het is best een beetje zorgelijk als je vriend(in) een kledingstuk is dat jeukt of onbehaaglijk is.

Bron: Well + Good | Beeld: iStock