Met deze tips geef jij jouw interieur een boost

Heb je genoeg van je huidige interieur? In dat geval is het geen slecht idee om je interieur een boost te geven.

Heb je genoeg van je huidige interieur? In dat geval is het geen slecht idee om je interieur een boost te geven. De stijl van het interieur heeft namelijk een impact op de sfeer en je humeur. Daarom is het ook relevant om hier aandacht aan te besteden. Het hoeft ook niet veel te kosten om je interieur een boost te geven. 

Voorzie je muren van een nieuwe kleur

De kleur van de muren bepalen voor een groot deel de sfeer in een ruimte. Om die reden is het ook leuk om je muren van een nieuwe kleur te voorzien. Kleuren wekken ook bepaalde gevoelens op. Ga dus ook voor een kleur die past bij je persoonlijkheidstype. Ben je een rustig persoon? Dan kun je bijvoorbeeld voor de kleur blauw gaan. Veel mensen vinden blauw de mooiste kleur en dat is ook logisch. Het past namelijk bij verschillende interieurstijlen en brengt rust en kalmte met zich mee.

Ben je een groot liefhebber van de natuur? Dan heb je ongetwijfeld veel met de kleur groen. Groen staat voor groei en mensen associëren het ook met vrije tijd. Dan kun je ook nog voor kleur oranje, zwart, bruin, geel of rood gaan. Al deze kleuren brengen bepaalde emoties met zich mee.

Een nieuwe kleur verf op je muur geeft je interieur dus echt een boost. Wanneer je een beetje handig bent, dan hoef je hier ook niet iemand voor in te huren. Dan kun je flink wat geld besparen.

Ga nieuwe meubels kopen

Je kunt het interieur ook een boost geven met nieuwe meubels. Nieuwe meubels geven je interieur namelijk een andere dynamiek. Je kunt bijvoorbeeld boomstam tafels. Een boomstamtafel brengt namelijk verschillende voordelen met zich mee. In de eerste plaats passen ze vrijwel bij elk type interieur. Daarnaast zijn ze volledig op maat te maken en daarom passen ze in elke ruimte. Ze zijn bovendien duurzaam en daarmee goed voor het klimaat. Naast boomstamtafels zijn er natuurlijk nog veel andere leuke meubels die je interieur kunnen opfleuren.

Leg een nieuwe vloer

Een vloer gaat in principe lang mee, maar de uitstraling wordt na verloop van tijd wel minder. Dit geldt zeker voor gezinnen die leven met jonge kinderen. Er ontstaan dan veel krassen en vaak is het lastig om deze te verwijderen. Ook kan je vloer bol gaan staan door waterschade. Het is dus aan te raden om de vloer om de zoveel tijd te vervangen. Het geeft je interieur ook direct een andere uitstraling. Met een oude vloer heb je een vervallen aanzicht en met een nieuwe vloer lijkt je woning helemaal nieuw. Je hebt ook de keuze uit verschillende vloeren.

Heb je een beperkt budget, maar wil je toch een mooie vloer? Ga dan voor een vloer van laminaat. Deze ziet er mooi uit en de prijs per vierkante meter ligt gemiddeld vrij laag. Je kunt ook voor een houten vloer gaan. Het voordeel van een houten vloer is dat deze er authentiek uitziet. Daarnaast is een houten vloer altijd te repareren en dit maakt hem duurzamer dan veel andere vloeren. Het nadeel van een houten vloer is de prijs. Het bedrag per vierkante meter is relatief hoog en daarom is een houten vloer niet geschikt voor mensen met beperkt budget.

Aanvullende interieurtips

We gaven eerder in dit artikel al aan dat je interieur ook effect heeft op je humeur. Je kunt je humeur in de eerste plaats een boost geven door meer daglicht binnen te laten. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat zonlicht ervoor zorgt dat je hersenen extra endorfine aanmaken. Endorfine is een stofje waar je vrolijk van wordt en het geeft je ook meer energie.

Het is ook verstandig om planten in de kamer te zetten. Planten zorgen niet alleen voor gezelligheid, maar ze geven je ook een gelukzalig gevoel. Daarnaast zijn er ook bepaalde planten die de lucht kunnen zuiveren. Dit zorgt dan weer voor een verbeterde concentratie en het is natuurlijk goed voor de gezondheid. Ook een opgeruimde kamer zorgt voor een beter humeur. Wanneer je overal troep laat slingeren, dan registreren je hersenen dit onbewust. Daar krijg je een onrustig gevoel van.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op het interieur. We hebben verschillende tips gegeven en ook uitgelegd hoe belangrijk het interieur voor je gemoedstoestand is. Om die reden moet je ook veel aandacht aan het interieur besteden en hopelijk heeft dit artikel je inspiratie gegeven. 

Beeld: Dmitry Zvolskiy