Derde deel van The Princess Diaries is in de maak

Na jarenlange speculaties werkt Disney nu écht aan een derde film.

Lees ook

In de zeroes was The Princess Diaries een van die films waar onze jongere zelf geen genoeg van kon krijgen. De afgelopen jaren deden vele, vele, vele geruchten de ronde over een mogelijke derde film. Hoewel het toen bij geruchten bleef, is er nu hoopvoller nieuws: Disney werkt nu namelijk écht aan een vervolg.

De derde film

Disney keert terug naar het koninkrijk van Genovia! Scriptschrijver Aadrita Mukerji is in haar pen geklommen om een begin te maken aan een derde The Princess Diaries-film. Volgens bronnen zal het echt gaan om een derde deel, en niet om een reboot. Producer Debra Martin Chase, die ook al de eerste twee delen van de reeks produceerde, zal opnieuw de touwtjes in handen nemen voor de derde film.

De cast

Hoewel actrice Anne Hathaway (die de rol van prinses Mia voor haar rekening nam) nog geen officiële deal heeft ondertekend voor een derde film, zijn we wel hoopvol. Zo sprak ze verscheidene keren publiekelijk uit dat ze een terugkeer naar Genovia wel ziet zitten (Anne, de beroerdste niet, zou overigens ook een tweede The Devil Wears Prada wel zien zitten).

Onlangs sprak de actrice zich uit over een nieuwe The Princess Diaries-film. Zo liet ze tijdens een interview met Entertainment Tonight in oktober weten dat ze het ‘fantastisch’ zou vinden om opnieuw met Julie Andrews (in de film grootmoeder en koningin Clarisse Renaldi) te werken.”Ik ben voor!”, stelde Anne toen. “Als er een manier is om Julie Andrews voor de film te krijgen, denk ik dat we kunnen laten werken.”

Of Julie Andrews en Anne Hathaway zullen terugkeren in hun iconische rollen is nog even afwachten, but we sure hope so! 

Bron: The Hollywood Reporter, Entertainment Tonight | Beeld: The Princess Diaries/Walt Disney Productions

Laatste nieuws

Zie ook