Marie Claires weekendtips

Van fijne shoptips tot creatieve festivals!

PFW - Street Style

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Een beginnetje maken met je kerstinkopen

Online shoppen is natuurlijk handig, maar tijdens de feestmaanden is het extra magisch om fysiek je inkopen te doen (en na een aantal coronajaren kan het ook weer!). En blijkbaar doen de meeste mensen ook graag hun aankopen buiten de deur. Warenhuis TK Maxx onderzocht hoe wij het liefst voor onze cadeaus winkelen en wat blijkt? Slechts zes procent koopt hun cadeaus exclusively online. Wel zo handig dus dat je bij TK Maxx alles voor de feestdagen onder één dak vindt: van cadeaus tot fashion, van speelgoed tot cosmetica, van home deco tot sieraden.

Wanneer:

Dagelijks geopend.

Waar:

Vestigingen door heel Nederland.

Laat je inspireren tijdens Dutch Creativity Festival

Creatievelingen, opgelet! Dit weekend wil je bij Dutch Creativity Festival zijn. Niet alleen kun je hier inspiratie opdoen voor je eigen creatieve uitbarstingen, maar er vinden ook verschillende workshops en presentaties plaats. Talenten vanuit diverse disciplines laten zien hoe je het verschil kunt maken. Denk aan onder andere een sessie over klimaatverandering van Patagonia en Edson Sabajo (Patta) over de rol van hiphop in de subculturele geschiedenis van Amsterdam.

Wanneer:

Vrijdag 18 en zaterdag 19 november.

Waar:

The Social Hub, Amsterdam.

Scoor prachtige kleding tijdens de LaDress Sample Sale

Voor tijdloze jurken, jumpsuits, blouses, tops, broeken, blazers en pakken moet je bij LaDress zijn. Of beter gezegd: bij de LaDress Sample Sale. Dit weekend verkoopt het label in het World Fashion Centre in Amsterdam prachtige items voor een zacht prijsje. Daarin zijn ze niet zuinig. Zo kun je de kledingstukken in alle maten (XXS tot en met XXL) op de kop tikken met kortingen tot wel 80 procent.

Wanneer:

Donderdag 17 november tot en met zaterdag 19 november. Registreer hier gratis je tijdslot.

Waar:

Koningin Wilhelminaplein 13, World Fashion Centre, Amsterdam.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door LaDress (@ladress)

Restaurant-inspiratie opdoen

Die laatste weken van het jaar zijn voor velen toch wel een beetje restaurant-weken. We willen dan heerlijk dineren met onze geliefden en bijpraten terwijl we onze smaakpapillen prikkelen. Wil je graag nieuwe restaurants in Nederland leren kennen? Scoor dan nu de nieuwe Lekker! Deze restaurantgids bevat de Top 500 Restaurants in Nederland.

Bezoek Lady in the dark

Opera Zuid reist door het land met de voorstelling Lady in the dark. In de Broadwayhit van Kurt Weill lijdt Liza Elliott, hoofdredacteur van een modemagazine, aan paniekaanvallen en depressies. Ze belandt bij een psychiater, die de kijker vervolgens meeneemt in he onderbewuste van Liza’s dromen. Lady in the dark ging in 1941 in première, maar de thema’s zijn nog steeds actueel. Een visueel spektakel met fantastische jaren 40-kostuums, scherpe teksten en prachtige liedjes.

Wanneer:

Tot en met 11 december.



Waar:

Eindhoven, Heerlen, Rotterdam, Breda en Maastricht.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Opera Zuid (@operazuid)

Lekker bingen

Blijf je dit weekend liever lekker thuis (met die voorspelde natte sneeuw geven we je geen ongelijk), dan kun je gelukkig weer fijne films en series kijken. Op Netflix kun je nu het derde en laatste seizoen van Dead to Me bekijken. Ook kun je op hetzelfde platform de feelgood-films Instant Family en Christmas with You streamen. Op Videoland kijk je nu de documentaire Playboys en op HBO Max is sinds vandaag het tweede seizoen van The Sex Lives of College Girls beschikbaar.

Beeld: BrunoPress

Lifestyle
  • Street style, Emili Sindlev and Darja Barannik arriving at Chanel Fall-Winter 2018-2019 show held at Grand Palais, in Paris, France, on March 6th, 2018. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM