Chic dineren met vriendinnen: dit heb je nodig!

In de koudere maanden van het jaar is het de ideale tijd om een diner te organiseren. Vooral een diner met vriendinnen kan een superleuke avond worden, maar hoe maak je het een avond om nooit te vergeten? Dit doe je door niet alleen te dineren met vriendinnen, maar het chic te doen! Als je een chic diner wilt organiseren zijn er een aantal dingen die daarbij horen. Lees hier wat jij nodig hebt om een chic diner te organiseren voor je vriendinnen!

1: De eettafel en eetkamerstoelen

Dineren doe je natuurlijk aan de eettafel en je gasten zitten dan op je eetkamerstoelen. Als je deze nog niet hebt dan is het tijd om een eetkamer set aan te schaffen! Kijk voor mooie chique eetkamerstoelen aanbieding. Een echte chique eetkamerstoel is veelal van velvet of velours. Je hoeft echter niet per se de eetkamerstoelen apart te kopen van de eettafel. Er zijn ook gehele eetkamer sets te koop. Een eetkamer set kan enorm chique zijn, omdat het met elkaar matcht.

Voor iedereen die al een eetkamer set heeft of de eetkamer set naar the-next-level wil tillen, dan kan je deze versieren. Denk bijvoorbeeld aan een mooi wit tafelkleed met kaarsen en een lint of bloemen aan de stoelen. Zo geef je een extra touch aan het meubilair wat je gasten niet zullen vergeten!

2: Het eten en drinken

Chique dineren kan natuurlijk niet zonder chique eten of drinken. Kies hiervoor eten dat in meerdere gangen geserveerd wordt. Een soepje vooraf of carpaccio laat het al snel lijken alsof er gedineerd wordt in een restaurant.

Nu we in de koudere maanden zitten is het wild vlees eindelijk weer verkrijgbaar in de supermarkten. Dit is ideaal voor het hoofdgerecht. Wild vlees kan op verschillende manieren bereid worden. Kies echter voor een kleine hoeveelheid voor het hoofdgerecht, aangezien een meergangen menu zwaar op de maag kan vallen.

Ten slotte is er natuurlijk ook een toetje. Hiervoor is tiramisu een goede keuze, omdat je deze in een grote schaal kan klaarmaken en je geen individuele toetjes hoeft te maken.

Ook het drinken is op een chique avond voor de meiden belangrijk. Zorg ervoor dat je een leuk drankje hebt om mee te toasten, zoals champagne, prosecco of een cocktail. Naast alcoholische dranken is het ook goed om non-alcoholische dranken in huis te halen. Zo heeft iedereen namelijk keuze!

3: Kledingkeuze

Voor een chic diner ga je ook chique verkleed! Het soort kleding dat je aan hebt geeft namelijk ook een sfeer. Heb je een joggingbroek met trui aan, dan zal je je niet zo snel chique voelen. Maar met een jurk is dat een heel ander verhaal. Geef aan je gasten door dat er een formele dresscode is. Zo zal iedereen in de juiste sfeer aankomen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vida XL. 

Beeld: Nicole Michalou

Laatste nieuws