Zo stel je een winterproof huidverzorgingsroutine samen

Een goede winter skincare-routine hoeft gelukkig niet ingewikkeld te zijn.

Beautiful woman cleaning her face with a cotton pad

Tel je zegeningen als je in de winter geen last hebt van een droge en geïrriteerde huid. De meesten van ons krijgen er helaas toch mee te dealen. Gelukkig kan een goede skincare-routine een positief verschil maken. Wij vertellen welke producten je kunt opnemen voor een winterproof huidverzorgingsregime.

Ingrediëntenlijstje

De juiste ingrediënten gebruiken (en bepaalde bestanddelen juist vermijden), kan enorm helpen om je huid gehydrateerd en glowy te houden tijdens de koudere maanden van het jaar. "Ingrediënten waar je huid in de winter naar snakt zijn omega 3- en 6-vetzuren, ceramiden, rozenbottel en squaleen", vertelt huidverzorgingsexpert Mark Curry aan Stylist UK.

Bovenstaande klinkt misschien ingewikkeld, maar dermatoloog Dr. Justine Kluk brengt graag wat nuance aan. "Je hoeft je alleen maar te focussen op het voorkomen van uitdroging", stelt ze. En dat is volgens de dermatoloog erg simpel. Hieronder delen we de stappen.

De juiste huidverzorgingsroutine voor de winter

Reiniging: het is belangrijk om je huid goed te reinigen. In de winter kun je dat het beste doen met een milde cleanser. Eentje die je huid grondig reinigt, maar die het niet ontdoet van de natuurlijke oliën die je huid juist hydrateren. "Ik zou altijd aanraden om een creamy cleanser te gebruiken, het liefst een met PHAs", aldus schoonheidsspecialist Pamela Marshall.

Serum: een hydraterend serum is ook erg belangrijk in de winter. Het kan ervoor zorgen dat je huid net wat beter in staat is om vocht vast te houden. Vermijd actieve ingrediënten als retinol als je een gevoelige huid hebt. Ingrediënten waarmee je altijd goed zit, zijn peptides, bakuchiol en PHA's.

Moisturizer: geen enkele huidverzorgingsroutine kan zonder een moisturizer. Een vochtinbrengende crème doet in dat geval wat de naam al verklapt: het hydrateert je huid. Eentje met hyaluronzuur zorgt dan helemaal voor een boost.

SPF: skincare-regel nummer 1: bescherm je huid altijd tegen Uv-stralingen, óók in de winter.

Lipbalm: je moet wel door Moeder Natuur gezegend zijn als je geen droge lippen ervaart in de winter – en de meeste mensen hebben dat geluk helaas niet. Dus zorg er ook voor dat je altijd een hydraterende lipbalm bij je hebt.

Als extraatje een gezichtsmasker: het hoeft niet elke dag, maar je gezicht een hydratatieboost geven door af en toe een gezichtsmaskertje op te doen is natuurlijk nooit verkeerd.

Bron: Stylist | Beeld: iStock