Bluffing season op het gebied van daten: hier moet je op letten

Zo weet je zeker dat je blij de wintermaanden doorkomt.

We bevinden ons weer middenin 'cuffing season' - het punt in het jaar waarop mensen een metgezel voor de koude wintermaanden zoeken. Het zorgt ervoor dat ze relaties aangaan terwijl ze dat eigenlijk niet willen, puur zodat ze iemand hebben om de feestdagen mee door te komen. 'Bluffing season' komt daaruit voort en is ook niet bepaald onschuldig.

Interessanter overkomen

We bluffen allemaal weleens, maar weten ook dat we er niet mee moeten overdrijven. Dan lopen we immers de kans dat we ongeloofwaardig zijn, wat juist het tegenovergestelde is van wat we willen bereiken. Ook op romantisch vlak komt bluffen vaak voor, omdat mensen graag interessanter over willen komen dan ze daadwerkelijk zijn.

Ongewild in een relatie

Dating app Badoo deed onderzoek naar dit fenomeen. Ze kwamen erachter dat maar liefst 33% van de singles ervan overtuigd is dat cuffing season ervoor heeft gezorgd dat ze met iemand daten die ze eigenlijk niet helemaal het einde vinden. "We zien dat singles aan relaties beginnen gedurende de winter omdat ze druk voelen vanwege cuffing season. Terwijl dat niet is wat ze eigenlijk willen", aldus Remy Le Fevre van Badoo.

Verbergen of negeren

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat bijna de helft van de singles hun echte persoonlijkheid verborgen hield tijdens het daten. Ze waren bang om single te blijven. Daarnaast bleken veel mensen red flags in hun relatie te negeren, puur zodat ze een partner zouden hebben. Geen wonder dat velen van hen aangaven spijt te hebben van die relaties.

Zo voorkom je een blufrelatie

Wat kun je doen om te voorkomen dat je verstrikt raakt in cuffing en bluffing season? Allereerst: neem de tijd om mensen te leren kennen. Kies niet meteen voor de eerste de beste persoon die zich aandient, tenzij je meteen het gevoel hebt dat het de ware is. Door het date-proces de tijd te geven, kan er een organische connectie ontstaan die ook ná de wintermaanden erg sterk is.

Ten tweede: merk je dat de persoon met wie je date niet volledig voor jou gaat (of andersom), spreek dat dan meteen uit. Jullie kunnen dan een open gesprek voeren over wat jullie echt willen. Dat kan ervoor zorgen dat jullie allebei jullie eigen weg gaan, of dat de connectie juist sterker wordt. Je weet dan waar je aan toe bent.

Tot slot: blijf continu beseffen dat het helemaal geen ramp is om rond de feestdagen geen partner te hebben. Het kan een heel iets zijn, als je ervoor kiest om het zo te beschouwen. Je hoeft immers alleen rekening te houden met jezelf, wat soms al vermoeiend genoeg kan zijn. Haastige spoed is zelden goed, ook niet bij het zoeken naar een partner.

Bron: Metro UK | Beeld: iStock