Kun je je huid nu echt een oppepper geven met een jaderoller?

Zo zit het!

Hoewel een jaderoller in het standaardassortiment van elke drogisterij en parfumerie is opgenomen, is nog niet iedereen overtuigd. Want werkt de tool nu écht om je huid te verstevigen en te verbeteren?

De jaderoller

Je hoort en ziet ze overal: gezichtsrollers, jaderollers in het speciaal, die je gebruikt om je gezicht te masseren en om huidverzorging aan te brengen. Maar doet het écht wonderen voor een geweldige huid? ‘Hoewel het rollen van jade populair is, gebruiken mensen al eeuwenlang face rollers en beeldhouwen (zoals gua sha), gemaakt van gladde jade’, zegt Sabina Wizemann, senior chemicus bij Institute Beauty Lab. “De techniek is ontstaan ​​in China, waar het bekend stond om zijn genezende en zuiverende werking”, legt ze uit. Hier zou het rollertje allemaal goed voor zijn:

  • Modelleren, versterken én verstevigen van de huid
  • Stimuleert de bloedsomloop
  • Helpt je aan een heuse glowy skin
  • Vermindert wallen
  • Helpt fijne lijntjes te minimaliseren
  • Verbetert de elasticiteit in je gezicht
  • Helpt huidverzorgingsproducten beter door te dringen

De meeste gezichtsrollers kun je dagelijks gebruiken, maar twee tot drie keer per week is ook voldoende om al resultaat te zien. Je kunt ‘m het best gebruiken nadat je een verzorgende crème of olie op je huid hebt aangebracht, zodat ‘ie makkelijk rolt. Benieuwd hoe je de tool kunt gebruiken? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Werkt het écht?

Of de tool nu écht helpt, is nog niet klinisch bewezen. “Allerlei tools en lasers zullen hun best doen, maar er komt een moment waarop het gewoon niet werkt”, zegt Renée Rouleau, schoonheidsspecialist van de celebs. “Als je ouder wordt, worden de spieren in je gezicht nou eenmaal slapper, dat is gewoon realiteit. Jaderollers kunnen die spieren niet doelgericht genoeg bereiken om ze te verstevigen.”

Hoewel hij dus niet gelooft dat de roller je rimpels en wallen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen, vindt hij de gadget niet geheel overbodig. Volgens hem is de hoofdfunctie van de roller namelijk dat het je gezicht masseert en dat zou ook voordelen hebben. “Een gezichtsmassage is goed voor de bloedcirculatie en zorgt voor nieuwe voedingsstoffen voor de huidcellen. Ik ben groot voorstander van je bloedcirculatie booster, zeker als je ouder wordt.” De technieken kunnen de gezichtsspieren ontspannen en een verkoelend gevoel op de huid geven, en de massage kan na verloop van tijd een verstevigend effect hebben.

Bron: Beau Monde | Beeld: iStock

Laatste nieuws