De nieuwste trends op het gebied raamdecoratie

Lees ook

(Rol)gordijnen, luxaflex oftewel jaloezieën, lamellen, plisségordijnen, er zijn nogal wat manieren om je ramen van smaakvolle decoratie te voorzien. Modieuze invloeden komen en gaan als het gaat om kleur en vormgeving, maar je kunt moeilijk aan de lopende band van raamdecoratie blijven veranderen. Met de onderstaande mogelijkheden zit je ook wat dat betreft goed.

Klassiek aandoende vouwgordijnen

Op de website Solano Wonen doe je de nodige inspiratie op voor stijlvolle én betaalbare raamdecoratie. Deze specialist maakt vouwgordijnen en andere raambekleding op maat en maakt gebruik van zowel zijn huismerk als andere A-merken. Witte vouwgordijnen vormen een niet storende maar juist klassiek aandoende blikvanger. Deze passen bij elk interieur.

Onverwoestbare aluminium jaloezieën

Raamdecoratie in de vorm van aluminium jaloezieën is al net zo’n tijdloos verschijnsel. Met name in kantoren is dit de ultieme én mooie oplossing. Niet voor niets zijn de jaloezieën – luxaflex met een ouderwets woord – al tientallen jaren trendy. Wat heet: de geschiedenis van de raamjaloezieën voert terug naar het jaar 1919!

Handige snelle rolgordijnen in natuurlijke kleuren

Het rolgordijn is nog steeds trendy, als je de kleur van het scherm maar af en toe aanpast. De kleuren van nu zijn natuurlijk en warm, denk aan oker, olijfgroen en zacht oranje. Met name bij kleinere vensters en aan de keukendeur is zo’n rolgordijn een handige vorm van raamdecoratie, die snel geopend en gesloten wordt.

Tijdloos: lamellen voor je schuifpui

In de jaren ’80 beleefden ze hun echte doorbraak – opeens zag je ze overal – en nog steeds kiezen veel trendsetters voor lamellen als raambekleding. Omdat ze tijdloos zijn, of juist als retro gezien worden. Lamellen hebben meestal een gebroken witte tint en zijn ideaal voor schuifpuien. Tip: Solano Wonen snijdt ze voor je in een perfecte pasvorm.

Houten jaloezieën voor het landelijke effect

Wat verfijnder dan aluminium jaloezieën zijn de varianten van hout. Deze krullen minder snel om aan de uiteindes en ogen wat landelijker, minder zakelijk. Met name op slaapkamers worden ze veel gebruikt. Welke kleuren nu trendy zijn? Precies de kleuren die aansluiten bij jouw slaapkamerinterieur, de expert vervaardigt ze in tientallen tinten! Het is mooi als ze enigszins afsteken tegen de muur eromheen, en als diezelfde kleur terugkomt in andere objecten, zoals het dekbed. Ook hip: houten jaloezieën in de badkamer en/of wc.

Plisségordijnen

Over tientallen kleuren gesproken: plisségordijnen vouwen zichzelf op als een harmonica en wanneer je een natuurlijke kleur kiest, is er eveneens sprake van een harmonieus geheel in combinatie met je interieur. Wat betreft de heersende trends: de plisségordijnen passen vaak mooi bij strakke, minimalistische interieurs. Ook deze worden voor je op maat gefabriceerd.

Trendy wonen

Je ziet het, raambekleding is er in eindeloos veel varianten, die stuk voor stuk een zekere houdbaarheid hebben als het gaat om interieurtrends. Denk behalve aan natuurlijk en passende kleuren ook aan de koudere maanden, wanneer je vaak met gesloten gordijnen zit en je er dus hele avonden tegenaan kijkt. En vanzelfsprekend is de kwaliteit belangrijk. Laat je inspireren door de vele foto’s en mogelijkheden op de al genoemde website van Solano Wonen en neem zo nodig contact met ze op.

Beeld: Chait Goli (Pexels) 

Laatste nieuws

Zie ook