End of an era: creatief directeur Alessandro Michele vertrekt bij Gucci

"Er zijn tijden dat wegen uit elkaar gaan vanwege verschillende perspectieven die ieder van ons heeft."

LACMA Art+Film Gala 2022

Hij werkte sinds 2015 als creatief directeur bij het Italiaanse Gucci, maar modeontwerper Alessandro Michelle en het modehuis gaan nu beiden hun eigen weg. Gucci en het Franse moederbedrijf Kering maakten bekend dat de ontwerper na zeven jaar stopt als creatief directeur bij het merk.

Goed werk

Alessandro Michele heeft er goed werk opzitten. Sinds hij aan de slag ging bij het luxueuze kledingmerk nam de populariteit van het iconische modehuis weer toe. Hij was onder andere verantwoordelijk voor toffe samenwerkingen. In een verklaring spreekt Gucci dan ook met lof over hun voormalig creatief directeur die 'een fundamentele rol heeft gespeeld in het maken van het merk tot wat het is'.

Reden van vertrek

In diezelfde verklaring legt ook Alessandro uit waarom hij het Gucci-tijdperk achter zich laat: "Er zijn tijden dat wegen uit elkaar gaan vanwege verschillende perspectieven die ieder van ons heeft. Vandaag eindigt voor mij een buitengewone reis van meer dan twintig jaar, binnen een bedrijf waaraan ik onvermoeibaar al mijn liefde en creatieve passie heb gewijd. Samen met hen heb ik gewenst, gedroomd, verbeeld. Zonder hen zou niets van wat ik heb gebouwd mogelijk zijn geweest."

Voorzitter en CEO van Kering, François-Henri Pinault, is andersom ook dankbaar voor de samenwerking tussen Gucci en Alessandro. Zo stelt hij dat die samenwerking 'een opmerkelijk moment in de geschiedenis van het huis blijft.' "Ik ben Alessandro dankbaar dat hij zoveel van zichzelf heeft meegebracht in dit avontuur."

Geschiedenis

De samenwerking tussen Alessandro en Gucci begon in 2002, toen voormalig creatief directeur Tom Ford Alessandro uitnodigde om voor het Gucci design office in Londen te komen werken. Vier jaar later werd hij benoemd tot senior designer of Gucci leather goods en in 2011 werd hij de associate creative director van Frida Giannini, de creatief directeur die het stokje overnam van Tom Ford.

Wie de nieuwe creatief directeur van het modehuis wordt, is nog niet bekend.

Bron: RTL Boulevard, Harper's Bazaar | Beeld: BrunoPress

Fashion
  • LACMA Art+Film Gala 2022 at the Los Angeles County Museum of Art. Los Angeles, Nov. 5, 2022 -PICTURED: Alessandro Michele -LOCATION: Los AngelesUSA -DAYE: 5 Nov 2022 -CREDIT: Axelle Woussen/BauerGriffin/INSTARimages.com