Met MS gediagnosticeerde actrices Selma Blair en Christina Applegate vinden veel steun bij elkaar

De twee raakten in 2002 bevriend toen ze samen in The Sweetest Thing speelden.

Lees ook

In 2018 stond de wereld van Selma Blair op zijn kop toen ze hoorde dat ze MS had. Drie jaar later kreeg haar vriendin Christina Applegate dezelfde hartverscheurende diagnose, en sindsdien vinden de actrices veel steun bij elkaar.

Een warme vriendschap

In een interview met Entertainment Tonight heeft Selma Blair zich uitgesproken over haar vriendschap met Christina Applegate. Zij deelde toen dat ze veel voor elkaar kunnen betekenen in hoe ze om kunnen gaan met hun Multiple Sclerose. “Ik ken Christina al zo veel jaren en we zijn heel erg close. Ik ben een groot fan van haar.”

Selma zei vervolgens nog meer prachtige dingen over de actrice. “Ze is een iconische Californische actrice van mijn generatie. Ze heeft nog nooit iets gedaan waarbij ik niet zoiets had van ‘fantastisch’, en ze doet het ook echt fantastisch om gewoon zichzelf te zijn met MS.” Selma vervolgde dat als je wat nodig hebt, je altijd bij Christina aan de bel kunt trekken. Ze komt er dan onmiddellijk aan. “Ze is zo fantastisch, sterk en grappig.”

Selma Blair en Christina Applegate raakten meer dan twintig jaar geleden bevriend op de set van The Sweetest Thing, waarin ze de vriendinnen van hoofdrolspeelster Cameron Diaz speelden.

Beide actrices, die elkaar leerden kennen op de set van The Sweetest Thing, moeten leren leven met MS. Tijdens het interview vertelde Selma dat ze Christina helpt met het kiezen van de juiste mobiliteitshulpmiddelen en andere dingen die haar kunnen helpen met leven met MS.

Christina’s MS

Ongeveer een jaar geleden kreeg Christina haar diagnose. Ze was toen net begonnen met het filmen van het derde en laatste seizoen van Dead to Me. Om haar diagnose te verwerken en te beginnen aan een behandeling, werden de opnames van het seizoen toen stilgelegd. “Ik had die tijd echt nodig”, vertelde Christina eerder openhartig in een interview met The New York Times.

Ook deelde ze toen dat ze het spannend vond dat het derde seizoen binnenkort op Netflix te zien zou zijn. “Dit is de eerste keer dat iedereen me gaat zien zoals ik nu ben”, zei ze. “Ik ben 18 kilo aangekomen en ik kan niet lopen zonder een wandelstok. Ik wil dat mensen weten dat ik me daar bewust van ben.”

Christina vervolgt dat het slopend was om het derde seizoen op te nemen. Het was het moeilijkste dat ze ooit deed. “Hopelijk kunnen mensen van het seizoen genieten en vaarwelzeggen tegen de karakters.”

Bron: Entertainment Weekly, Her, New York Times | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook