Kate Middleton klimt in de pen voor The Telegraph

De prinses schreef een stuk over een onderwerp dat haar nauw aan het hart ligt.

Kate Middleton is een royal of many talents. Ze speelt piano, ze fotografeert en als ze in een prachtige outfit verschijnt, wil de helft van het Verenigd Koninkrijk zich de volgende dag dezelfde look aanmeten (het zogenoemde Kate-effect). En afgelopen weekend bleek de prinses ook nog eens in het bezit van een vlotte pen.

Goed doel

Kate Middleton is afgelopen weekend speciaal voor The Telegraph in de pen geklommen. Zo publiceerde de krant een stuk van de hand van de Princess of Wales over een onderwerp dat haar na aan het hart ligt.

De toekomst

“Ik ben steeds zekerder geworden van één ding: als we een gezondere en gelukkigere maatschappij willen creëren voor toekomstige generaties, dan moeten we beginnen met het begrijpen en erkennen van het unieke belang van de eerste vijf levensjaren”, opent Kate haar bericht.

In het artikel spreekt de prinses zich uit voor een focus op de gezondheid van de allerjongste generaties, want naar haar mening wordt dat nog te weinig gedaan.

Kinderen

“We hebben een geweldige mogelijkheid om, met alles wat we weten van jaren aan werk door wetenschappers, onderzoekers en vakmensen, een gigantisch verschil te maken voor de mentale en fysieke gezondheid van toekomstige generaties”, stelt Kate in haar krantenartikel.

Dat sluit natuurlijk he-le-maal aan bij Kates voorliefde voor de allerjongste spruiten én haar inzet voor mentale gezondheid. Zo was zij eerder deze maand bijvoorbeeld te gast bij een mental health-afdeling voor jonge moeders. Via hun officiële Twitter-account deelde het Britse hof toen al: “Een fantastisch eerste bezoek aan de Maternal Mental Health Alliance vanmorgen, waarbij we hun werk en de positieve uitwerking van een holistische aanpak voor zoveel moeders en families bekeken.”

Halverwege november bezocht Kate Middleton het Ukrainian Community Centre in Reading, om Oekraïense families te ontmoeten. Ook nam ze tijd voor de kinderen.

Krantjes

Dit is uiteraard niet de eerste keer dat de royals zich met de kranten bezighouden. Zo zette William zich deze zomer bijvoorbeeld in voor de Big Issue, de daklozenkrant van het VK. De kroonprins zet zich namelijk graag in voor daklozenorganisaties.

Mochten Wills en Kate uiteindelijk van carrière willen switchen, dan zien we hier wel een dream duo: William als krantenverkoper die de schrijfsels van Kate aan de man brengt. Toch weer eens wat anders dan zelf in de headlines staan!

Bron: Beau Monde, The Telegraph | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws