Even vooruitblikken: dit worden de laarzentrends van 2023

Voor ieder wat wils!

Street style during Spring Summer 2023 Fashion shows - Paris

Van kerstmuziek op de radio tot prachtige lichtjes in de straten, het arriveren van de laatste weken van het jaar gebeurt op vele manieren. Ook blikken we in die laatste periode vooruit op het volgende jaar. Welke trends gaat 2023 bijvoorbeeld voor ons in petto hebben? Wij doen een kleine voorspelling op het gebied van laarzen.

Trending

Laarzen zijn al lang niet meer het schoeisel dat je alleen in de winter draagt. Ook in de lente en op zomerse festivals complimenteren deze items onze outfit. Wel is het zo dat de laars écht een winterse staple is. Wij blikken dan ook graag vooruit welke laarzen we het aankomende seizoen, in 2023, veel zullen gaan zien.

Lekker hoog

De grootste trend van volgens jaar zal volgens de kenners de hoge laars zijn. En die voorspelling komt niet uit het niets. Zo zagen we de thigh-high laarzen al toen verscheidene grote namen zoals Vivienne Westwood, Philip Plein en Entro hun spring/summer 2023 collecties showden.

Op de runway werd de hoge laars met name gecombineerd met korte jurken en shorts, maar in de winter moet je daar waarschijnlijk niet aan denken. Gelukkig staat het item ook superleuk over een legging of over een broek. En laatstgenoemde mag best een skinny jeans zijn. De strakke broek is namelijk helemaal niet zo uit de mode als vorig jaar geclaimd werd.

Klein, dun hakje

Kitten heels waren afgelopen zomer erg populair en ook het jaar daarvoor zagen we ze met regelmaat aan de voeten van menig influencer pronken. Komend jaar zal de kitten heel ook veel voorkomen in laarsvariant. Dat houdt je voet wel zo lekker warm.
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NEIL J. RODGERS (@neiljrodgers)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door KAITLYN HAM (@kaity_modern)

Disco chic

Tijdens de feestdagen zijn we niet vies van een glittertje, maar ook in het nieuwe jaar mag glittery glam deel uitmaken van je outfit.

Spierwit

Mooi wit is niet lelijk. Komend seizoen mag een winters witte laars dan ook eigenlijk niet in je garderobe ontbreken.

Cowboy

Een trend die nooit echt weg is geweest, maar volgend jaar wel weer geliefd blijft is de cowboylaars. Deze boots vallen op zoveel verschillende manieren te dragen en staan altijd stijlvol bij je outfit.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Ook terug van weggeweest

Bovenstaande trends verwachten we binnenkort veel te zien op straat. Maar wat trends betreft zijn er ook nog andere kanshebbers. Zo wordt verwacht dat de laars met een dikke zool z'n opwachting gaat maken in 2023, net zoals de laars met de vierkante neus en laars met pythonprint. Een ding is in ieder geval zeker: voor elke stijl is er volgens jaar wel een mooie laars te vinden.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram