Marie Claires weekendtips

Van borrelen bij een Christmas pop-up bar tot een prachtige Gianni Versace-tentoonstelling.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Must see: Gianni Versace Retrospective

Vanaf morgen in het Groninger Museum te bewonderen voor iedereen: het Gianni Versace Retrospectief. Tijdens deze tentoonstelling kun je onder andere 'die ene Versace-jurk' zien die actrice Liz Hurley droeg en die haar in een klap wereldberoemd maakte, net zoals vele andere prachtige creaties van de designer. Een echte must see, want deze tentoonstelling is de grootste over de Italiaanse ontwerper ooit vertoond!

Wanneer:

Van 2 december 2022 tot en met 7 mei 2023.

Waar:

Groninger Museum, Groningen.

Kerstig borrelen bij Miracle at Boom Chicago

Wil je dit weekend in de kerstsfeer komen? Ga dan heerlijk borrelen bij Miracle at Boom Chicago. Deze pop-up Christmas Cocktail Bar opende onlangs diens deuren en hier kun je – naast smakelijke cocktails – ook de kerstsfeer proeven. Denk aan over the top kerstdecoraties, duizenden lichtjes en cheesy kerstmuziek. De inspiratie voor deze pop up was het iconische New Yorkse Mace, de bar van Greg Boehms die sinds 2014 diens decor omtovert tot een soort winter wonderland voor volwassen kerstliefhebbers.

Wanneer:

Tot en met 27 december.

Waar: 

Boom Chicago, Rozengracht 117, Amsterdam.

Prikkel je smaakpapillen tijdens de gelato & wine pairing

Wijn combineren we vaak met een blokje kaas of een stukje vlees, maar met ijs? Die hoorden we nog niet eerder. Om je kennis te laten maken met deze prachtige combinatie, host gelateria Miuz een wine and gelato tasting. Tijdens dit twee uur durende event laten experts je correcte combinaties van ijs en wijn proeven.

Waar: 

Miuz, Amsterdam.

Buitenlandse tip: op naar Milaan

De decembermaand is magisch, maar ook hectisch. Daarom kiezen sommigen ervoor om er even tussenuit te gaan. Staat een stedentrip naar Milaan voor je op de planning? Dan kun je daar ongetwijfeld heerlijke kerstige activiteiten ondernemen, maar een bezoekje aan Lynk & Co mag niet op je itinerary ontbreken. De club is alweer de tweede van het automerk in Italië. Het is dé plek voor mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en personen die samen willen komen om ideeën uit te wisselen - het is dus niet alleen voor autofans. De club in Milaan biedt een scala aan items. Van statement designs (denk aan lampen gemaakt van sinaasappelschillen) tot unieke upcycled modemerken.

Waar:

Corso Venezia 6, Milaan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Lynk & Co (@lynkco)

Even anders dineren

In de zomer dineren we regelmatig buiten, maar in de winter doen we dit niet. Jammer, dat moet Bar Kantoor gedacht hebben. Het terras van het restaurant is daarom voorzien met meerdere transparante iglo's, waardoor je alsnog kunt genieten van die outdoor dining experience. Hierin kun je feestelijk lunchen of dineren terwijl je er warmpjes en knus bijzit.

Wanneer:

Tot en met 28 februari.

Waar:

Bar Kantoor bij Conscious Hotel Westerpark, Amsterdam.

Lekker bankhangen

Wil je dit weekend lekker binnenblijven, knus op de bank met een dekentje en warme choco (of rode wijn)? Dan kun je gelukkig weer veel mooie dingen streamen. Op Netflix kijk je sinds deze week de romcom klassieker Serendipity en vele kerstfilms, zoals A Christmas Miracle for Daisy en Angels Falls Christmas. Videoland breidde diens aanbod uit met Christmas Movie Magic en heerlijke klassiekers als About a Boy, You've Got Mail en Two Weeks Notice. Op Disney+ stream je nu het eerste seizoen van Willow en het eerste seizoen van The Patient en op Prime kun je nu Pride and Prejudice kijken. Genoeg te doen, dus!

Beeld: BrunoPress, Instagram