Quilted jassen zijn nog altijd in: met name déze ene kleur is trending

Een frisse tint voor het frisse weer.

Gr - 1

In de late zero's was de quilted coat hét it-item. Iedereen moest er eentje hebben. De trend leek van korte duur, maar enkele jaren geleden was-ie terug. En hoe! De gewatteerde jassen met prachtige patronen kwamen regelmatig voorbij in onze feed. Met name de groene variant scoorde hoog, maar inmiddels lijkt een andere kleur net zo populair.

Populariteit van de quilted jas

De quilted coat heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. De zacht gevoerde coating van de jas is comfy en houdt je warm. Precies wat je wilt tijdens de Nederlandse herfst en winter. Een jas in het bijzonder sprong er afgelopen jaren uit. Die van The Frankie Shop. Vele influencers en modeliefhebbers waren in het bezit van de groene quilted versie uit hun collectie.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monikh (@monikh)

Andere kleur

Ook andere merken liftten mee met het succes van de groene quilted The Frankie Shop-jas. In vrijwel alle winkels van high street shops vond je een groene quilted jas terug. Snappen we, want het item is prachtig. Al waren de jassen ook heus in andere kleuren verkrijgbaar. Denk aan zwart, beige, bruin, paars en wit. En laat laatstgenoemde momenteel helemaal in zijn.

De witte quilted jas zien we steeds vaker voorbijkomen. We vermoeden dat het te maken heeft met de winter whites-trend. Ook tijdens de sombere maanden van het jaar blijven we momenteel graag witte tinten dragen. Uiteraard wel winterproof – de dunne chiffon stofjes bewaren we voor de zomer.

Benieuwd hoe liefhebbers de witte quilted jas graag dragen? Wij speurden Instagram voor je af.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ØLÅF (@olafhussein)

Voordeeltje

Ben je helemaal weg van zo'n witte quilted jas? Snappen we! Aangezien het al december is, hebben de meeste mensen hun garderobe al wel gespekt met een winterjas. De kans is dus groot dat je een witte quilted coat voor een zacht prijsje op de kop kunt tikken.

Beeld: BrunoPress, Instagram