One Tree Hill-actrices werden gedwongen tot sexy shoot: ‘Anders zou de studio de stekker eruit trekken’

Volgens de makers van de serie moesten ze meer mannen aantrekken, anders zouden 'hun vrienden hun baan verliezen'.

De serie One Tree Hill was een enorme hit. Toch ging het in 2006 helemaal niet zo goed met de show, en om ook mannelijke kijkers aan te trekken werden enkele One Tree Hill-actrices gedwongen tot een sexy shoot die ze helemaal niet wilden doen.

Meer kijkers trekken

In de podcast Drama Queen bespreken actrices Bethany Joy Lenz, Sophia Bush en Hilarie Burton ‘every One Tree Hill minute‘. De serie (die van 2003 tot en met 2012 verscheen) was een enorme hit, maar helaas was het niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo verschenen Sophia Bush en Hilarie Burton, samen met hun co-star Danneel Ackles, eens op de cover van het mannenblad Maxim met een sexy shoot, en dat terwijl ze dit helemaal niet wilden.

In 2006 ging het naar verluidt niet zo goed met One Tree Hill en de serie moest meer mannelijke kijkers trekken, zo vertellen de actrices in de podcast. De makers schenen blijkbaar precies te weten hoe ze dit voor elkaar konden krijgen. Zo vertelt Hilarie dat aan hen werd medegedeeld dat de vrouwelijke personages van de serie sexy moesten poseren voor een mannenblad. Sophia en Hilarie gaven aan dat ze dit helemaal niet wilden, maar daar hadden de makers geen boodschap aan.

Gedwongen

Hilarie vertelt in de podcast dat ze naar het productiekantoor moest komen, nadat ze aangaf dat ze de shoot niet wilde doen. Daar kreeg ze weinig fraais te horen. “Ze zeiden: ‘Alle andere series hebben op de cover gestaan van alle bladen en niemand wil jullie hebben. Nu is er eindelijk een magazine dat jullie wil en daar trek je nu serieus je neus voor op?”

Vervolgens deden degenen met wie Hilarie sprak er nog een schepje bovenop. “Ze zeiden: ‘De studio achter de serie wil de stekker eruit trekken. Als je geen buzz creëert en mannen aantrekt, gaan we eraan en dan raken al je vrienden hun baan kwijt.” En hoewel je denkt dat het niet erger kan, bewees het gesprek dat Sophia later had met de producers het tegendeel. “Ik kreeg letterlijk te horen: ‘Als je het niet doet, zorgen we ervoor dat je nooit meer naar een persdag gaat, een evenement of de goede doelen waarvoor je werkt. We houden je voor altijd hier.”

Te dik

Sophia en Hilarie hadden beiden een hoofdrol in de serie One Tree Hill, samen met actrice Bethany Joy Lenz. Toch verscheen laatstgenoemde niet op de cover van het mannenblad. Samen met actrice Danneel Ackles – die een bijrol had – stonden Sophia en Hilarie uiteindelijk op de cover. In de podcast vertelt Bethany ook waarom zij niet bij de shoot betrokken werd. “Ze zeiden dat ze mij niet benaderden omdat ik te dik was”, legt ze uit. “Ik was geen sexy meid meer in de serie.” Aan de andere actrices werd verteld dat Bethany zelf weigerde om mee te werken en dat Sophia en Hilarie daarom wel mee moesten werken.

Eerdere beschuldigingen

Bovenstaande is al gruwelijk genoeg, maar het is helaas niet de eerste onthulling van grensoverschrijdend gedrag aan het adres van de serie. De bedenker van One Tree Hill, Mark Schwahn, werd hier al eerder van beticht. In 2017 schreven actrices en medewerkers van de serie een brief waarin ze hem beschuldigden van traumatiserend seksueel wangedrag. De scenarioschrijver die op dat moment meewerkte aan de serie The Royals werd daar toen ontslagen en daarmee kwam een einde aan zijn carrière.

Bron: AD, Drama Queens | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws