Van Máxima tot Letizia: ook de royals zijn gek op de flared broek

Comfortabel en prachtig!

Staatsbezoek aan Griekenland - Thessaloniki

Voor de royals is het belangrijk dat ze altijd representatief voor de dag komen, maar voor de koninklijke dames lijkt dat al lang niet meer genoeg. Zij willen het liefst ook een beetje fashionable ten tonele verschijnen. En dat lukt ze aardig goed! Ze hebben zich de trend du moment succesvol aangemeten: de flared broek.

Flared fit

Hoewel sommige bronnen beweren dat de gevreesde skinny jeans weer in de mode zijn, betekent dat natuurlijk niet direct dat we ons dan maar in die oncomfortabele denim hoeven te hijsen deze kerst. Welnéé: een goed pak met een wijd uitlopende broek is net zo stylish als-ie comfortabel is.

Eind november zagen we onze eigen Máxima al zij aan zij met schoonmoeder Beatrix verschijnen in een flared glitter-exemplaar.

En ook kroonprinses Mary van Denemarken is groot fan van een glammed up flared fit.

Business casual

Maar mocht je nu niet direct een rode loper-event op je agenda hebben staan: je kunt je wijde broeken ook lekker business casual combineren met een goede basic top à la Mette-Marit.

…of zoals koningin Mathilde in een matchend fluweel ensemble van Dries van Noten.

Ook de jongere generatie heeft ontdekt dat broekpakken allang niet meer stoffig en stijf hoeven te zijn. Spaanse prinses Leonor verschijnt hier namelijk in roze naast haar vader.

En moederlief Letizia verscheen eerder nog in een warme outfit met een wollen jas van Hugo Boss en daaronder een goede uitlopende pantalon van Carolina Herrera.

Casual uitje

Maar ook voor een dagje in de buitenlucht kan zo’n fladderige broek prima. Naast red carpet ready looks heeft Deense prinses Mary namelijk ook genoeg flared broeken om buiten mee te flaneren.

Maar goed: met zo’n chique flared fit loop je in Nederland al gauw een soort dweil-situatie rond je kuiten op – die plassen regenwater moet je immers wel net kunnen omzeilen. Of je pakt het aan als Máxima: een flink stel pumps eronder en iemand anders om je paraplu vast te houden. Zo kan het ook.

Winterse mode

Kortom: op broekengebied komen we deze winter stylish én comfortabel door. Een goede coltrui erbij à la Kate een een mantel uit de collectie van Leti en je waant je een echte winter queen.

Of een knoopje los na het diner ook royally approved is? Dat kunnen we dan weer bevestigen noch ontkennen. Zo’n broek buikt in elk geval makkelijker uit dan de gemiddelde cocktailjurk, gala-outfit of ander chique gewaad.

Bron: Beau Monde | Beeld: Brunopress

Fashion
  • , 2-11-2022, Witte Toren Koning Willem Alexander en Koningin Maxima tijdens een staatsbezoek aan Griekenland. FOTO: Brunopress/Patrick van Emst King Willem Alexander and Queen Maxima during a state visit to Greece. Op de foto / On the photo: Toelichting burgemeester en fietstocht naar de naar het fotomoment voor Witte Toren.