Sportmerk KLABU helpt vluchtelingen om hun levens op te bouwen met de kracht van sport

Ook heeft KLABU een mooie sportkledinglijn, waarvan de opbrengst wordt gebruikt om de projecten te financieren.

Sporten is altijd een goede tool geweest om je hoofd even leeg te maken (en het is ook nog eens goed voor je lichaam). Ook humanitair sportmerk KLABU weet hoe belangrijk sporten is en maakt sporten daarom toegankelijk in vluchtelingenkampen.

Steunen met sporten

De missie van KLABU is duidelijk: vluchtelingen helpen hun levens op te bouwen met de kracht van sport. Founder Jan van Hövell riep het sportmerk twee jaar geleden in het leven en sindsdien zet hij zich samen met zijn team in om KLABU-clubhuizen te bouwen in vluchtelingenkampen over de hele wereld. Hiervoor werkt hij nauw samen met lokale gemeenschappen en er lopen momenteel projecten in Kalobeyei in Kenia, Cox’s Bazar in Bangladesh en in Amsterdam en Ter Apel.

Ook in het Griekse Lesbos loopt sinds de zomer een project van het sportmerk. Hier heeft KLABU (wat in het Swahili club betekent) in samenwerking met de lokale gemeenschap en NGO Movement on the Ground een clubhuis gerealiseerd waar vluchtelingen kunnen sporten. Ze kunnen hier sportkleding krijgen en sportspullen gebruiken, maar het is ook mogelijk om er muziek te luisteren en televisie te kijken.

De sportkleding

KLABU heeft een mooie lijn met sportkleding, en de opbrengst van de lijn helpt om de projecten te financieren. In de shop van het label kun je onder andere sportshirts, -shorts en -sokken shoppen. Speciaal ter ere van het project in Lesbos breidt KLABU de collectie uit met het Lesbos Spirit shirt.

Het Lesbos Spirit shirt is vanaf 12 december verkrijgbaar via de website van KLABU of in de winkel van het humanitaire sportmerk aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam. Het shirt is verkrijgbaar in twee kleuren, voor €69 per stuk. 

Bron: KLABU | Beeld: KLABU 

Laatste nieuws