Word een ‘celebrity’ op Instagram met deze tips

Lees ook

Vraag jij je soms ook af waarom die ene post in je Instagram tijdlijn zoveel likes heeft gekregen? Diegene die de foto heeft geplaatst heeft inderdaad een leuk profiel met mooie foto’s, maar zou je hem of haar ergens van moeten kennen? Toch zie je dat de posts zeer geliefd zijn. Zelf ben je ook heel actief op Instagram, je liket posts en laat leuke reacties achter, maar je groeit niet als celebrity of influencer. Maar dat wil je wel! Met deze tips lukt het jou ook om beroemd te worden op Instagram.

 

Mooi account aanmaken

Het begint natuurlijk met een goed profiel. Kies een duidelijke profielfoto en maak een leuke biografie. Vergeet hierin niet wat hashtags mee te nemen waar je op gevonden zou kunnen worden. Gebruik zowel Engelse als Nederlandse hashtags om een groter publiek te bereiken. 

Regelmatig iets posten

Veel influencers posten twee tot drie keer per dag iets op hun Instagramaccount. Het is goed om in ieder geval iedere dag een foto of filmpje te plaatsen. Zo ziet Instagram dat je een echt account hebt en actief bent. Dit helpt om gevonden te worden. En je hoeft echt niet alleen maar dezelfde soort foto’s te plaatsen, behalve als dat echt het beste bij je past. Vind je eigen ‘geluid’ en probeer gewoon wat uit. 

Koop likes

Het is een beetje ‘frowned upon’, maar er zijn veel mensen die Instagram likes kopen om hun posts een boost te geven. Het is zeker niet verboden en je kan al voor nog geen € 2,00 50 tot 100 likes genereren. Het ligt er maar net aan bij welke aanbieder je de likes aanschaft. Gebruik hier wel een aanbieder voor die stabiele likes verkoopt die niet zomaar verdwijnen. 

Boost populariteit

Ga je likes kopen voor Instagram posts dan geef je een post dus een boost. Je geeft bij de aanbieder de exacte link naar je Instagram post op, betaalt en de likes komen vanzelf naar je toe. Deze bestaan voor 99% uit robotaccounts, maar ze zorgen er wel voor dat je post meer zichtbaarheid krijgt. Het zal als een suggestie verschijnen in menig tijdlijn, waardoor anderen nieuwsgierig worden en je er echte likes én volgers voor terug krijgt. Daarom is het goed om leuke content te blijven plaatsen. Zo zal je Instagram beroemdheid vanzelf groeien.

 Plaats reels

Naast het posten van foto’s en fotoseries is het belangrijk om ook reels te maken. Reels zijn korte filmpjes die zeer zeker de aandacht trekken. Er kan op Instagram gezocht worden op een zoekwoord, waardoor je reel tevoorschijn komt. Het social media programma heeft vaak de neiging om toch al populaire reels en IGtv filmpjes eerder te laten zien in een zoekopdracht, dan reels met minder likes. Wist je dat je ook Instagram likes voor je filmpjes kan kopen? Hierdoor zal je filmpje meer aandacht krijgen bij een groter publiek en groeit je account nog sneller.

Begin klein

Het groeien van je Instagram beroemdheid heeft wel tijd nodig. Natuurlijk kun je meteen 20.000 likes kopen voor een post of reel, maar is dat wel zo geloofwaardig als je net begint? Start klein en koop hooguit 50 tot 100 likes. Vervolgens kun je zien wat er met je account gebeurt. Je kan altijd nog likes bij kopen of voor een nieuwe post weer nieuwe likes aanschaffen. Door klein te beginnen, is de groei meer organisch voor Instagram en valt de boost niet direct op. Toch zal de impact al groot zijn.

Hou contact met je volgers

Het plaatsen van nieuwe content en het kopen van likes helpen je om de zichtbaarheid van je Instagram account aanzienlijk te vergroten. Daarnaast is het goed om actief bezig te blijven op het social media platform. Blijf reageren bij anderen, beantwoord reacties of laat weten met een hartje dat je ze hebt gelezen. Volg nieuwe, echte volgers terug en like hun foto’s. Dit wordt weer gezien door hun vrienden en dat zou zomaar weer heel nieuwe volgers kunnen opleveren.

Bereik influencer status

Natuurlijk wil je met je muziek, modegevoel, huisdier, handwerk of sporttips de influencer status bereiken. Weet dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Ja natuurlijk, dagdromen mag, maar zorg er voor dat je wel blijft werken aan het laten groeien van je Instagram account. Ga bijvoorbeeld samenwerkingen aan met andere Instagrammers, probeer producten te ontvangen om te reviewen of verbindt een sponsor aan je account. Dit helpt ook om snel een echte Instagram celebrity te worden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Like 4 You. 

Beeld: Chevanon Photography (Pexels)

Laatste nieuws

Zie ook