Dit is blijkbaar de leeftijd waarop het leven het duurst is

Dat wordt nog even doorsparen.

Het is voor veel mensen wel even een dingetje om 30 jaar te worden. Het is toch een afscheid van je twintiger jaren. Maak je overigens ook maar op voor a whole lot of spending. Je komt dan namelijk akelig dichtbij het allerduurste jaar in je leven.

Leeftijd

Volgens een onderzoek van het Britse kredietbedrijf ClearScore, blijkt dat de leeftijd van 31 jaar het duurste levensjaar is. Maar waarom? Het zou volgens het onderzoek komen door de belangrijke mijlpalen van het leven. Je weet wel, trouwen, een huis kopen en een gezin stichten. En deze grote levensgebeurtenissen vinden volgens het onderzoek meestal plaats rond de leeftijd van 31 jaar.

Sparen

"Grote mijlpalen in het leven, gebeuren vaak vlak achter elkaar. We waren dan ook niet verbaasd toen we ontdekten hoe groot de uitgaves waren", zegt Justin Basini, hoofd van ClearScore.

Hoe groot die uitgaves in je duurste levensjaar zijn? Dat hangt natuurlijk af hoe je levensgebeurtenissen verlopen. Maar volgens het onderzoek blijkt dat 31-jarigen maar liefst 49.000 euro op hun spaarrekening moeten hebben om al deze mijlpalen te kunnen dekken. Klein dingetje: dit onderzoek vond vóór dit pijnlijke inflatiejaar plaats.

Millennials

Het leven kan moeilijk én duur zijn voor ons millennials. Zo geeft het onderzoek aan dat 33%, van de 25 tot 34-jarigen, nog steeds afhankelijk is van hun ouders. Terwijl 60% van de ondervraagden aangeeft dat zij al genoeg geld gespaard hebben.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Bridget Jones's Diary