Met dit trucje kun je foundationvlekken verwijderen uit kleding

Easy does it!

Foundation mag dan een product voor de huid zijn, maar de trouwe foundationdrager weet dat het onvermijdelijk een keer op je kleding terecht komt. Wij vertellen hoe je die pesky vlekken uit je kleding kunt verwijderen.

Foundationvlek

Als je een foundationvlek ontdekt in je kleding, is je eerste reactie vaak dat je er wat water op doet en maar hoopt dat de vlek verdwijnt. Je kunt natuurlijk ook meteen grijpen naar de make-upremover, wat eigenlijk ook best logisch zou zijn.

Handig om te weten is dat foundation olie bevat, wat betekent dat je een soort van oplosmiddel nodig hebt als je de vlek wil verwijderen. Andere middeltjes zoals make-upremover of water, maken de vlek juist alleen maar erger omdat de olie hierdoor alleen maar meer verspreid. Wil je niet!

Tide to Go pen

Oké, je kan het kledingstuk met foundation natuurlijk ook in een sopje doen of in de wasmachine gooien, maar als je daar geen tijd voor hebt is er gelukkig ook nog een ander redmiddel: de Tide to Go pen. Deze magische pen zorgt ervoor dat je zelfs de sterkste koffievlekken uit je kleding krijgt, en dus ook geschikt is voor foundation!

De pen is heel makkelijk in gebruik. Je gaat gewoon met de pen over de vlek heen, laat het twee minuten inwerken en spoelt het daarna uit. Tada! Dat ene leuke shirtje is weer foundation-vrij. Wil je er honderd procent zeker van zijn dat je foundation niet meer te zien is? Gooi hem dan voor de zekerheid nog een keertje in de wasmachine.

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws