In deze beroepsgroepen gaan mensen het vaakst vreemd tijdens kerstborrels

Niet iedereen neemt het tijdens die borrels nauw met de werkregels.

Nu het weer bijna kerst is, worden er op veel werkplekken kerstborrels georganiseerd. Voor de meeste mensen is dat niet de plek om helemaal los te gaan, maar er zijn uitzonderingen. In sommige gevallen leidt dat zelfs tot iets te intieme momenten tussen collega’s. The Sun on Sunday heeft een aantal jaar geleden onderzoek gedaan naar vreemdgaan tijdens werkkerstborrels. Deze beroepen kwamen daarbij het slechts uit de verf.

Onderzoek

Voor het onderzoek werden maar liefst 2000 mensen ondervraagd. In totaal gaf 39 procent van hen toe dat ze het na een paar drankjes weleens íets te gezellig hadden gehad met een collega. Maar liefst 55 procent van de buschauffeurs reed een scheve schaats met een collega tijdens een kerstborrel. Daarmee staan ze op nummer één in het lijstje van vreemdgaande beroepsgroepen. Ook obers blijken niet altijd te vertrouwen: 48 procent geeft toe zich op een collega te storten tijdens de kerstborrel.

Het meest schokkend is nog wel dat veel mensen vreemdgaan tijdens een kerstborrel niet zien als ‘echt’ vreemdgaan. “Al het personeel komt samen, er is veel alcohol in het spel en verlangens die misschien het hele jaar onderdrukt zijn, kunnen op dat moment naar buiten komen”, aldus seksuoloog Mike Lousada. “Het lijkt bijna alsof alcohol en de kerstborrel samen een soort vrijbrief vormen.”

De top 12

Niet alleen bij buschauffeurs en obers gaat het vaak mis. Ook bij loodgieters, agenten en IT-medewerkers gaat het er niet altijd netjes aan toe. Hieronder zie je de top 12, met daarin alle beroepen die zijn meegenomen in het onderzoek:

  1. Buschauffeurs
  2. Obers
  3. Loodgieters, bestuurders bestelbussen
  4. Agenten, receptionisten, managers 
  5. IT-medewerkers, timmermannen
  6. Winkelmedewerkers
  7. Bankiers, leraren
  8. Accountants
  9. Secretarissen
  10. Brandweermannen
  11. Electriciens, doktoren
  12. Verpleegkundigen, bouwvakkers

Bron: Grazia | Beeld: iStock

Laatste nieuws